Vall d’Hebron, hospital de referència per a la població de Montcada

Salut i l’Ajuntament de Montcada i Reixac signen el Pacte Global de Salut i Benestar, una eina de consens per millorar l'atenció a la salut de proximitat.

03/04/2023

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Montcada i Reixac han presentat el nou pacte de ciutat 2023-2031 en matèria de salut. El seu objectiu és “treballar conjuntament per millorar la salut de la població de Montcada des d’una perspectiva més global, que inclogui la salut mental, la salut de la dona, l’atenció primària i comunitària, l’atenció domiciliària, etc.”, segons va explicar divendres passat el conseller de Salut, Manel Balcells.  Dins aquesta filosofia de treball conjunt, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron té un paper destacat com a hospital de referència per a totes les especialitats i amb professionals que es desplaçaran a Montcada. El Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac s’ha signat en forma de conveni de col·laboració, per part del conseller de Salut i de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos Ferrer, i planifica les actuacions de gairebé una dècada.


El nou Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac consolida a Vall d’Hebron com a centre de referència d’atenció especialitzada ambulatòria per a la població del municipi. Una part s’ofereix amb especialistes desplaçats a les consultes d’atenció primària (CAP Sant Andreu i CAP Chafarinas): cardiologia, dermatologia, cirurgia general, endocrinologia, gastroenterologia, neurologia, oftalmologia, otorrino-laringologia, pneumologia, cirurgia ortopèdica i traumatologia, reumatologia i urologia. I la resta a les consultes externes de l’Hospital. A excepció de la salut mental, s’ofereix a Vall d’Hebron l’atenció especialitzada urgent i d’hospitalització mèdica i quirúrgica, hospital a domicili i hospitals de dia de totes les especialitats per a la població de Montcada.


Dins l’apartat d’atenció a la dona en salut sexual i reproductiva, el Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac preveu reforçar les intervencions sanitàries, amb un facultatiu especialista per a atendre les pacients de l’ASSIR Montcada i Reixac, que s’hi desplaçarà des dels Serveis d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron parcialment (40% del temps), per continuar oferint a aquestes usuàries atenció especialitzada a l’hospital (60 % del temps), amb possibilitat de fer-hi guàrdies. Per garantir aquesta atenció a la dona de proximitat a Montcada, també s’ha previst l’adquisició d’instrumental especialitzat: un colposcopi ginecològic, així com el software per a l’ecògraf obstètric-ginecològic ja disponible, i un possible segon ecògraf.

Per impulsar l’atenció a la salut mental, la lluita contra les addiccions i la millora del benestar emocional dels ciutadans de Montcada, s’estudiarà canviar els fluxos assistencials de les urgències i hospitalització psiquiàtrica d’adults i infantojuvenil per derivar l’atenció a Vall d’Hebron.

El nou Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac consolida a Vall d’Hebron com a centre de referència d’atenció especialitzada ambulatòria per a la població del municipi.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.