Vall d’Hebron, hospital de referència per a la població de Montcada

Salut i l’Ajuntament de Montcada i Reixac signen el Pacte Global de Salut i Benestar, una eina de consens per millorar l'atenció a la salut de proximitat.

03/04/2023

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Montcada i Reixac han presentat el nou pacte de ciutat 2023-2031 en matèria de salut. El seu objectiu és “treballar conjuntament per millorar la salut de la població de Montcada des d’una perspectiva més global, que inclogui la salut mental, la salut de la dona, l’atenció primària i comunitària, l’atenció domiciliària, etc.”, segons va explicar divendres passat el conseller de Salut, Manel Balcells.  Dins aquesta filosofia de treball conjunt, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron té un paper destacat com a hospital de referència per a totes les especialitats i amb professionals que es desplaçaran a Montcada. El Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac s’ha signat en forma de conveni de col·laboració, per part del conseller de Salut i de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos Ferrer, i planifica les actuacions de gairebé una dècada.


El nou Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac consolida a Vall d’Hebron com a centre de referència d’atenció especialitzada ambulatòria per a la població del municipi. Una part s’ofereix amb especialistes desplaçats a les consultes d’atenció primària (CAP Sant Andreu i CAP Chafarinas): cardiologia, dermatologia, cirurgia general, endocrinologia, gastroenterologia, neurologia, oftalmologia, otorrino-laringologia, pneumologia, cirurgia ortopèdica i traumatologia, reumatologia i urologia. I la resta a les consultes externes de l’Hospital. A excepció de la salut mental, s’ofereix a Vall d’Hebron l’atenció especialitzada urgent i d’hospitalització mèdica i quirúrgica, hospital a domicili i hospitals de dia de totes les especialitats per a la població de Montcada.


Dins l’apartat d’atenció a la dona en salut sexual i reproductiva, el Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac preveu reforçar les intervencions sanitàries, amb un facultatiu especialista per a atendre les pacients de l’ASSIR Montcada i Reixac, que s’hi desplaçarà des dels Serveis d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron parcialment (40% del temps), per continuar oferint a aquestes usuàries atenció especialitzada a l’hospital (60 % del temps), amb possibilitat de fer-hi guàrdies. Per garantir aquesta atenció a la dona de proximitat a Montcada, també s’ha previst l’adquisició d’instrumental especialitzat: un colposcopi ginecològic, així com el software per a l’ecògraf obstètric-ginecològic ja disponible, i un possible segon ecògraf.

Per impulsar l’atenció a la salut mental, la lluita contra les addiccions i la millora del benestar emocional dels ciutadans de Montcada, s’estudiarà canviar els fluxos assistencials de les urgències i hospitalització psiquiàtrica d’adults i infantojuvenil per derivar l’atenció a Vall d’Hebron.

El nou Pacte Global de Salut i Benestar de Montcada i Reixac consolida a Vall d’Hebron com a centre de referència d’atenció especialitzada ambulatòria per a la població del municipi.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.