La Dra. Andreea Ciudin, nomenada co-presidenta de l’Obesity Management Task Force de l'European Association for the Study of Obesity

La Coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron vol conscienciar a professionals i societat de la importància d’aquesta patologia, i establir unes línies d’actuació comunes amb totes les societats europees.

08/06/2023

La Dra. Andreea Ciudin, coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha estat nomenada co-Chair de l’Obesity Management Task Force de l’EASO i membre del Comitè Directiu durant la 30a edició del Congrés Europeu d’Obesitat l’European Association for the Study of Obesity (EASO) i que s’ha celebrat a Dublin. D’aquesta manera, la Dra Andreea Ciudin i la Dra. Barbara McGowan, endocrinòloga a la Cleveland Clinic London Hospital, són les dues primeres dones que ocupen aquest càrrec.  

La Dra. Ciudin facultativa especialista en obesitat va acabar la seva residència l’any 2011 en el Servei d’Endocrinologia i Nutrició a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on el mateix any va convertir-se en adjunta. Des de l'any 2013, és coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat i també actual membre de la Junta Directiva i tresorera de la Societat Espanyola d’Obesitat (SEEDO).   

L’Obesity Management Task Force de l’EASO està focalitzat en l'abordatge de l’obesitat a Europa, i actualment desenvolupa molts projectes: la coordinació de programes formatius, com per exemple una Materclass per societats nacionals d’obesitat de diferents països europeus, programes formatius per joves, el posicionament de l’EASO o l’elaboració de guies de pràctica clínica sobre l’obesitat i les seves comorbiditats. La Dra. Andreea Ciudin té molt clares les línies d’acció a desenvolupar durant la seva presidència a l’Obesity Management Task Force EASO: ‘’Impulsarem sessions formatives perquè el missatge de l’obesitat, com a patologia crònica i recurrent, arribi a la majoria dels  professionals sanitaris i pacients’’. Entre els seus objectius també destaquen ampliar la xarxa de centres d’excel·lència a nivell europeu, desenvolupar protocols comuns  d’actuació per l’obesitat i assegurar una atenció homogènia arreu d’Europa. Així doncs, el treball col·laboratiu i transversal entre societats europees serà clau per formar aliances. També es desplegaran els programes de formació i col·laboració a altres territoris, com a Amèrica Llatina, a través de la seva posició en les Juntes Directives de la EASO i la SEEDO.  

La Unitat d’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat reconeguda des de l’any 2013 com a centre d’excel·lència en l’àmbit internacional per l’EASO, i per la SEEDO des del 2020. És una unitat multidisciplinària i transversal que ha atès a més de 9.500 pacients des que va posar-se en marxa l’any 2008, i que col·labora estretament amb l’Atenció Primària.  

La Coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l'Obesitat també dedica part del seu temps a la recerca. És investigadora principal del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR. Les principals línies d'investigació que està desenvolupant aquest grup de recerca giren al voltant de les estratègies i biomarcadors de prevenció de l'obesitat, de la qual la Dra. Andreea Ciudin és IP en el marc del projecte europeu BIOSTREAMS. També estan desenvolupant assajos clínics de nous fàrmacs, i complicacions de la malaltia, en particular l'obesitat sarcopènica i el diagnòstic de la malaltia del fetge gras associada a la disfunció metabòlica (MAFLD). A més a més, el grup de recerca també està desenvolupant un software automàtic per avaluar la composició corporal mitjançant l'anàlisi d'una imatge de TAC muscular i score genetic de predicció de resposta a la cirurgia bariàtrica.  

La Unitat d’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat reconeguda des de l’any 2013 com a centre d’excel·lència en l’àmbit internacional per l’EASO

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.