La Dra. Andreea Ciudin, nomenada co-presidenta de l’Obesity Management Task Force de l'European Association for the Study of Obesity

La Coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron vol conscienciar a professionals i societat de la importància d’aquesta patologia, i establir unes línies d’actuació comunes amb totes les societats europees.

08/06/2023

La Dra. Andreea Ciudin, coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha estat nomenada co-Chair de l’Obesity Management Task Force de l’EASO i membre del Comitè Directiu durant la 30a edició del Congrés Europeu d’Obesitat l’European Association for the Study of Obesity (EASO) i que s’ha celebrat a Dublin. D’aquesta manera, la Dra Andreea Ciudin i la Dra. Barbara McGowan, endocrinòloga a la Cleveland Clinic London Hospital, són les dues primeres dones que ocupen aquest càrrec.  

La Dra. Ciudin facultativa especialista en obesitat va acabar la seva residència l’any 2011 en el Servei d’Endocrinologia i Nutrició a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on el mateix any va convertir-se en adjunta. Des de l'any 2013, és coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat i també actual membre de la Junta Directiva i tresorera de la Societat Espanyola d’Obesitat (SEEDO).   

L’Obesity Management Task Force de l’EASO està focalitzat en l'abordatge de l’obesitat a Europa, i actualment desenvolupa molts projectes: la coordinació de programes formatius, com per exemple una Materclass per societats nacionals d’obesitat de diferents països europeus, programes formatius per joves, el posicionament de l’EASO o l’elaboració de guies de pràctica clínica sobre l’obesitat i les seves comorbiditats. La Dra. Andreea Ciudin té molt clares les línies d’acció a desenvolupar durant la seva presidència a l’Obesity Management Task Force EASO: ‘’Impulsarem sessions formatives perquè el missatge de l’obesitat, com a patologia crònica i recurrent, arribi a la majoria dels  professionals sanitaris i pacients’’. Entre els seus objectius també destaquen ampliar la xarxa de centres d’excel·lència a nivell europeu, desenvolupar protocols comuns  d’actuació per l’obesitat i assegurar una atenció homogènia arreu d’Europa. Així doncs, el treball col·laboratiu i transversal entre societats europees serà clau per formar aliances. També es desplegaran els programes de formació i col·laboració a altres territoris, com a Amèrica Llatina, a través de la seva posició en les Juntes Directives de la EASO i la SEEDO.  

La Unitat d’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat reconeguda des de l’any 2013 com a centre d’excel·lència en l’àmbit internacional per l’EASO, i per la SEEDO des del 2020. És una unitat multidisciplinària i transversal que ha atès a més de 9.500 pacients des que va posar-se en marxa l’any 2008, i que col·labora estretament amb l’Atenció Primària.  

La Coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l'Obesitat també dedica part del seu temps a la recerca. És investigadora principal del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR. Les principals línies d'investigació que està desenvolupant aquest grup de recerca giren al voltant de les estratègies i biomarcadors de prevenció de l'obesitat, de la qual la Dra. Andreea Ciudin és IP en el marc del projecte europeu BIOSTREAMS. També estan desenvolupant assajos clínics de nous fàrmacs, i complicacions de la malaltia, en particular l'obesitat sarcopènica i el diagnòstic de la malaltia del fetge gras associada a la disfunció metabòlica (MAFLD). A més a més, el grup de recerca també està desenvolupant un software automàtic per avaluar la composició corporal mitjançant l'anàlisi d'una imatge de TAC muscular i score genetic de predicció de resposta a la cirurgia bariàtrica.  

La Unitat d’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat reconeguda des de l’any 2013 com a centre d’excel·lència en l’àmbit internacional per l’EASO

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.