El Dr. Alberto Sandiumenge, membre electe de la junta de l’Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament

Durant quatre anys, treballarà juntament amb una representació de professionals implicats directament en l’àmbit de donació i trasplantament d’arreu d’Europa en la creació i desenvolupament d’estratègies educatives i activitats científiques.

10/10/2023

El Dr. Alberto Sandiumenge, coordinador de Donació i Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Donació i Trasplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl·lules del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenat membre electe de la junta de l’Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament (EDTCO, en les seves sigles en anglès). Durant un període de quatre anys, treballarà juntament amb una  representació de professionals implicats directament en l’àmbit de donació i trasplantament d’arreu d’Europa en la creació i desenvolupament d’estratègies educatives i activitats científiques que enfortiran la posició de l’EDTCO com a plataforma líder per als coordinadors europeus de donacions i trasplantaments.

“És un honor i un privilegi formar part de la junta d’EDTCO. La donació i trasplantament d’òrgans és un àmbit d’elevadíssima complexitat on la posada en comú de coneixement entre experts internacionals, la coordinació i el treball en equips professionals multidisciplinaris resulta primordial”, destaca el Dr. Alberto Sandiumenge. EDTCO té com a objectiu donar suport als professionals de la salut per oferir programes clínicament efectius sobre donació, obtenció i trasplantament d'òrgans i teixits. Gràcies a la seva tasca, pretén augmentar la disponibilitat d’òrgans i teixits garantint una alta qualitat i seguretat, optimitzar la seguretat dels donants vius i l’atenció als donants morts i els seus familiars, així com optimitzar l'atenció i el seguiment del potencial receptor des de la perspectiva de la coordinació clínica.

“És un honor i un privilegi formar part de la junta d’EDTCO. La donació i trasplantament d’òrgans és un àmbit d’elevadíssima complexitat on la posada en comú de coneixement entre experts internacionals, la coordinació i el treball en equips professionals multidisciplinaris resulta primordial”, destaca el Dr. Alberto Sandiumenge.

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.