El Dr. Josep Tabernero assumeix la presidència del projecte europeu Cancer Core Europe

Cancer Core Europe promou la posada en comú i l'intercanvi de coneixements, resultats de recerca, plataformes i processos comuns, i permet als investigadors i metges explotar ràpidament aquest tresor de coneixements biològics i dades clíniques.

19/10/2023

El projecte europeu Cancer Core Europe té com a objectiu abordar el repte de la continuïtat de l’atenció oncològica i la investigació del càncer a Europa. El Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del VHIO, ha manifestat la seva il·lusió per assumir el repte de presidir el Cancer Core Europe: “Aprecio molt aquesta oportunitat de liderar aquest projecte en què VHIO porta participant amb un paper destacat des dels seus inicis. Estic agraït per la confiança per continuar treballant per millorar l'atenció i la investigació del càncer a Europa”.

El VHIO és un dels sis socis fundadors del projecte Cancer Core Europe juntament amb el Gustave Roussy Cancer Campus Grand Paris (Villejuif, França), el Cambridge Cancer Centre (Cambridge, Regne Unit), l'Institut Karolinska (Estocolm, Suècia), l'Institut Oncològic dels Països Baixos (NKI, Amsterdam, Països Baixos), el Centre Nacional de Malalties Tumorals (DKFZ-NCT, Heidelberg, Alemanya), i l'Institut Nacional del Càncer de Milà (Itàlia). Tots ells són centres d'excel·lència integrals per al tractament del càncer.

Cancer Core Europe promou la posada en comú i l'intercanvi de coneixements, resultats de recerca, plataformes i processos comuns, i permet als investigadors i metges explotar ràpidament aquest tresor de coneixements biològics i dades clíniques en benefici dels pacients.

El Dr. Josep Tabernero és cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i Catedràtic de Medicina de la UVic-UCC. Ha estat l'investigador principal de diversos estudis farmacodinàmics de fase I i projectes translacionals amb teràpies adreçades a tumors i teràpies de base immunitària. Forma part dels consells editorials de diverses revistes capdavanteres, com Annals of Oncology, ESMO Open i Cancer Discovery, entre d'altres. És membre de la Junta Directiva de Cancer Core Europe des del 2014, va ser president (2018-2019) de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), i també forma part de les comissions de Polítiques Públiques i Medicaments Antineoplàstics.

 “Aprecio molt aquesta oportunitat de liderar aquest projecte. Estic agraït per la confiança per continuar treballant per millorar l'atenció i la investigació del càncer a Europa”, ha manifestat el Dr. Josep Tabernero.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.