El Dr. Josep Tabernero assumeix la presidència del projecte europeu Cancer Core Europe

Cancer Core Europe promou la posada en comú i l'intercanvi de coneixements, resultats de recerca, plataformes i processos comuns, i permet als investigadors i metges explotar ràpidament aquest tresor de coneixements biològics i dades clíniques.

19/10/2023

El projecte europeu Cancer Core Europe té com a objectiu abordar el repte de la continuïtat de l’atenció oncològica i la investigació del càncer a Europa. El Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del VHIO, ha manifestat la seva il·lusió per assumir el repte de presidir el Cancer Core Europe: “Aprecio molt aquesta oportunitat de liderar aquest projecte en què VHIO porta participant amb un paper destacat des dels seus inicis. Estic agraït per la confiança per continuar treballant per millorar l'atenció i la investigació del càncer a Europa”.

El VHIO és un dels sis socis fundadors del projecte Cancer Core Europe juntament amb el Gustave Roussy Cancer Campus Grand Paris (Villejuif, França), el Cambridge Cancer Centre (Cambridge, Regne Unit), l'Institut Karolinska (Estocolm, Suècia), l'Institut Oncològic dels Països Baixos (NKI, Amsterdam, Països Baixos), el Centre Nacional de Malalties Tumorals (DKFZ-NCT, Heidelberg, Alemanya), i l'Institut Nacional del Càncer de Milà (Itàlia). Tots ells són centres d'excel·lència integrals per al tractament del càncer.

Cancer Core Europe promou la posada en comú i l'intercanvi de coneixements, resultats de recerca, plataformes i processos comuns, i permet als investigadors i metges explotar ràpidament aquest tresor de coneixements biològics i dades clíniques en benefici dels pacients.

El Dr. Josep Tabernero és cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i Catedràtic de Medicina de la UVic-UCC. Ha estat l'investigador principal de diversos estudis farmacodinàmics de fase I i projectes translacionals amb teràpies adreçades a tumors i teràpies de base immunitària. Forma part dels consells editorials de diverses revistes capdavanteres, com Annals of Oncology, ESMO Open i Cancer Discovery, entre d'altres. És membre de la Junta Directiva de Cancer Core Europe des del 2014, va ser president (2018-2019) de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), i també forma part de les comissions de Polítiques Públiques i Medicaments Antineoplàstics.

 “Aprecio molt aquesta oportunitat de liderar aquest projecte. Estic agraït per la confiança per continuar treballant per millorar l'atenció i la investigació del càncer a Europa”, ha manifestat el Dr. Josep Tabernero.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.