Vall d’Hebron finalitza la digitalització de les diferents unitats de cures intensives

Aquest mes d'octubre s'ha acabat d’implementar el sistema d’informació Centricity Critical Care a l’UCI de l’Hospital de Traumatologia, Cremats i Rehabilitació amb el que es finalitza la digitalització de tots els serveis de crítics de Vall d’Hebron.

05/01/2024

El so de les màquines de monitoratge és la música que caracteritza les Unitats de Cures Intensives (UCI). Un espai on el control constant dels pacients de màxima complexitat a través de sistemes avançats de monitoratge i tractaments de suport vital és clau. Ara, a Vall d’Hebron hem completat la digitalització de totes les nostres Unitats de Cures Intensives. Un projecte basat en la implementació del sistema d’informació Centricity Central Care, que permet el monitoratge en temps real dels pacients crítics i semicrítics i el registre digital de tot el seu procés i evolució.

El passat mes d’octubre va completar-se la implementació del sistema d’informació ‘Centricity Central Care’ als espais dels Serveis de Medicina Intensiva de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Amb la culminació del projecte, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ja suma més de 220 llits on s’ha implementat aquest sistema, convertint-nos en un dels centres més digitalitzats del territori.

El projecte ha estat liderat per la Subdirecció TIC, dins de la Direcció de Sistemes d’Informació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que s’ha encarregat de la digitalització dels espais de les Unitats de Cures Intensives i dels Serveis de Semicrítics i Reanimació de l’Hospital General, Hospital Infantil i Hospital de la Dona, i l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. ‘‘La digitalització de les UCIs beneficiarà àmpliament el treball dels professionals sanitaris, ja que permet el registre automàtic en temps reals de les dades clíniques, la reducció d’errors mitjançant l’automatització de les tasques i la millora del procés de presa de decisions en tenir totes les dades centralitzades’’ explica Òscar Mula, cap de la Unitat de Tecnologies Mèdiques i Telecomunicacions de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Des del punt de vista del pacient ‘’permetrà la continuïtat de les cures entre les UCI i la disponibilitat de les seves dades i tractaments, ja siguin actuals com els de la seva història clínica en qualsevol hospital de l’Institut Català de la Salut’’, afegeix Ruben Gómez, enginyer de la Unitat de Tecnologies Mèdiques i Telecomunicacions.

El procés de digitalització va iniciar-se l’any 2014 amb la digitalització de les Unitats de Cures Intensives del Servei de Neonatologia amb 45 bressols. El nou espai del Servei de Neonatologia ‘Com a Casa’, destinat als nadons de complexitat mitjana i alta que ja han sortit de l’UCI i les seves famílies, també compta amb 16 llits bressol totalment digitalitzats. D’altra banda, la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques disposa amb 22 llits que tenen implementat aquest nou sistema d’informació.

El 2018, va implementar-se el mateix sistema als espais de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital General, que consta amb un dels Serveis més digitalitzats de tot el territori. L’UCI de l’Hospital General està dividida per tres sectors amb un total de 56 llits totalment digitalitzats i un control d'Infermeria amb diferents tipus de centrals amb l’objectiu de tenir un control exhaustiu de tots els pacients. La Unitat de Semicrítics, creada l’any 2020, també està completament digitalitzada, així com els espais del Servei de Reanimació, que també tenen implementat el sistema d’informació ‘Centricity Central Care’.

Vall d’Hebron ja suma més de 220 llits on s’ha implementat aquest sistema, convertint-nos en un dels centres més digitalitzats del territori. 

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.