Professionals de Vall d’Hebron i el SEM traslladen en ECMO des de Navarra a un nounat

El pacient, de només cinc dies de vida, va néixer amb una hèrnia diafragmàtica congènita, intervinguda al seu hospital de referència, i havia presentat un empitjorament respiratori amb hipertensió pulmonar.

24/01/2024

Professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van realitzar el passat cap de setmana l’assistència i el trasllat terrestre d’un nounat des de l’Hospital Universitari de Navarra fins a Vall d’Hebron. El pacient, de només cinc dies de vida, va néixer amb una hèrnia diafragmàtica congènita, intervinguda al seu hospital de referència, i havia presentat un empitjorament respiratori amb hipertensió pulmonar.

Un equip de cinc professionals de Vall d’Hebron –dos pediatres i dues infermeres de l’UCI pediàtrica i un cirurgià cardíac– van desplaçar-se amb transport terrestre la matinada de divendres 19 al 20 de gener. Un cop iniciat el suport amb ECMO, va dur-se a terme el desplaçament a Vall d’Hebron, amb transport terrestre proporcionat pel SEM, la nit de dissabte 20. Un total de 30 professionals sanitaris, entre personal de Vall d’Hebron, el SEM, la base del SEM pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital de Navarra, van participar en el dispositiu. En l’actualitat, el pacient es recupera a l’UCI pediàtrica de Vall d’Hebron.

Vall d’Hebron ha dut a terme un total d’onze trasllats en ECMO de pacients pediàtrics des de 2019, dos d’ells dins de Catalunya i la resta a altres llocs de l’Estat. Tot i que la majoria de trasllats s’han dut a terme amb transport terrestre, quatre van realitzar-se per via aèria, en tractar-se de pacients de les Illes Balears. El maig passat va posar-se en marxa el programa de trasllat amb ECMO pediàtric a Catalunya, que garanteix que podrà ser activat les 24 hores del dia per tal de garantir l’assistència amb ECMO a aquells pacients que ho necessitin i que no estiguin en hospitals que puguin proporcionar aquesta tècnica.

Vall d’Hebron ha dut a terme un total d’onze trasllats en ECMO de pacients pediàtrics des de 2019, dos d’ells dins de Catalunya i la resta a altres llocs de l’Estat.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.