Professionals de Vall d’Hebron i el SEM traslladen en ECMO des de Navarra a un nounat

El pacient, de només cinc dies de vida, va néixer amb una hèrnia diafragmàtica congènita, intervinguda al seu hospital de referència, i havia presentat un empitjorament respiratori amb hipertensió pulmonar.

24/01/2024

Professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van realitzar el passat cap de setmana l’assistència i el trasllat terrestre d’un nounat des de l’Hospital Universitari de Navarra fins a Vall d’Hebron. El pacient, de només cinc dies de vida, va néixer amb una hèrnia diafragmàtica congènita, intervinguda al seu hospital de referència, i havia presentat un empitjorament respiratori amb hipertensió pulmonar.

Un equip de cinc professionals de Vall d’Hebron –dos pediatres i dues infermeres de l’UCI pediàtrica i un cirurgià cardíac– van desplaçar-se amb transport terrestre la matinada de divendres 19 al 20 de gener. Un cop iniciat el suport amb ECMO, va dur-se a terme el desplaçament a Vall d’Hebron, amb transport terrestre proporcionat pel SEM, la nit de dissabte 20. Un total de 30 professionals sanitaris, entre personal de Vall d’Hebron, el SEM, la base del SEM pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital de Navarra, van participar en el dispositiu. En l’actualitat, el pacient es recupera a l’UCI pediàtrica de Vall d’Hebron.

Vall d’Hebron ha dut a terme un total d’onze trasllats en ECMO de pacients pediàtrics des de 2019, dos d’ells dins de Catalunya i la resta a altres llocs de l’Estat. Tot i que la majoria de trasllats s’han dut a terme amb transport terrestre, quatre van realitzar-se per via aèria, en tractar-se de pacients de les Illes Balears. El maig passat va posar-se en marxa el programa de trasllat amb ECMO pediàtric a Catalunya, que garanteix que podrà ser activat les 24 hores del dia per tal de garantir l’assistència amb ECMO a aquells pacients que ho necessitin i que no estiguin en hospitals que puguin proporcionar aquesta tècnica.

Vall d’Hebron ha dut a terme un total d’onze trasllats en ECMO de pacients pediàtrics des de 2019, dos d’ells dins de Catalunya i la resta a altres llocs de l’Estat.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.