Vall d’Hebron viu un Sant Jordi ple de roses solidàries per fer un hospital més amable i impulsar la recerca

Regalar una rosa aquest Sant Jordi amb #MésQueUnaRosa ha ajudat a millorar l’entorn hospitalari i fer avançar la recerca aquest 23 d’abril.

23/04/2024

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron s’ha omplert avui de les roses solidàries que els ciutadans i ciutadanes han fet arribar amb les seves aportacions als pacients a través de la campanya #MésQueUnaRosa. Aquest petit gest de regalar una rosa ha ajudat a millorar l’entorn hospitalari i fer avançar la recerca aquest 23 d’abril: a través de la campanya s’impulsa el programa Hospital Amable de Vall d’Hebron, que fa possible projectes d’humanització i innovació per millorar el benestar emocional dels nostres pacients. A més, les roses solidàries fan avançar la recerca, indispensable per trobar solucions a malalties que actualment no tenen cura i per millorar els tractaments existents.

Enguany, a més, les roses que han rebut els pacients per Sant Jordi estan fetes a mà, una per una, gràcies a una col·laboració amb Arrels Fundació, una entitat social que atén les persones sense llar a la ciutat de Barcelona. Els voluntaris d’Arrels Fundació han repartit les roses al matí, així com els professionals que any rere any les fan arribar a mans dels pacients de l’Hospital General, l’Hospital Infantil i de la Dona i l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats i l’Edifici Garbí. “Es tracta d’una acció que imbrica el teixit social de la ciutat i a més humanitza l’entorn hospitalari ja des del mateix 23 d’abril, ja que dibuixa un somriure en els pacients que reben una rosa solidària i perceben que fora, hi ha qui ha pensat en ells i els acompanya des de la solidaritat i l’empatia”, exposa Sira Franquero, cap de Mecenatge de Vall d’Hebron. #MésQueUnaRosa humanitza l’atenció hospitalària i posa també el seu granet de sorra en la recerca, en un any molt especial, ja que el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) celebra el seu 30è aniversari. Enguany, la campanya solidària de Sant Jordi ha servit a més perquè persones sense llar s’empoderin confeccionant a mà les roses i repartint-les i veient de primera mà la reacció que causen en els pacients.

Tallers, lectura de poemes i rondalles i paradetes durant tota la setmana

#MésQueUnaRosa ha estat el plat fort d’un Sant Jordi carregat d’activitats a Vall d’Hebron. Paradetes de llibres i roses d’entitats col·laboradores, tallers contacontes i lectura de poemes i rondalles són només alguna de les activitats que tindran lloc al Campus al llarg de tota setmana. En col·laboració a més amb el Banc de Sang i Teixits, el vestíbul de l’Hospital Infantil i de la Dona acull a més fins aquest divendres una campanya de donació de plasma, perquè voluntaris –amb cita prèvia– ajudin amb la seva donació als milers de persones que necessiten el plasma per viure.

Entitats com Aninath (Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic), Afanoc (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), Creu Roja, Associació Mariona, Associació MÉS X TU, Drac Artcai, Aacic (Associació de Cardiopaties Congènites), entre d’altres, desplegaran tot un ventall d’activitats culturals i infantils que s’estendran de dilluns a divendres. D’altres desplegaran les seves paradetes, com McDonald’s, Afanoc, Aacic, Pedacets, Aludmedystonia o Ilunion. Així mateix, moltes altres entitats han contribuït amb les seves donacions a fer un millor Sant Jordi, com Cap Infant sense Conte, Central préstecs o SolidarizARTE!. Celebrar festivitats com Sant Jordi a l’entorn hospitalari -entre moltes altres, com Nadal i Carnestoltes- forma part de l’atenció centrada en la persona, una de les nou línies del Pla Estratègic 2021-2025 de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Ajuda a fer més amena l’estada hospitalària, distreure pacients i familiars i facilitar una dosi extra d’il·lusió i motivació que afavoreixi la recuperació del pacient.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.