Des de el seu inici, l'any 2006, el grup ha estat liderat per la Dra. Sara Marsal i s'ha constituït com un grup de referencia internacional altament especialitzat en l'àrea de Biobanking amb la constitució del IMID-Biobank (ISO 9001:2008), en l'anàlisi molecular de dates genòmiques emprant tècniques de genètica humana, bioinformàtica i biologia de sistemes i en l'àrea de la monitoratge i direcció de grans consorcis, com l'IMID-Consortium d'àmbit nacional.

L'equip humà del GRR està integrat per personal expert amb les àrees prèviament mencionades i personal en formació en investigació. Progressivament, s'hi ha constitut com un grup multidisciplinari que inclou, biòlegs, bioinformàtics, biotecnòlegs, facultatius especialistes, enginyers, veterinaris, tècnics de laboratori i personal de suport a la recerca.

Durant aquest període el nombre de publicacions del Grup de Recerca de Reumatologia ha augmentat de forma progressiva (més de 100 publicacions) essent un referent internacional en aquesta àrea i amb una majoria de publicacions situades en el primer decil o quartil de l'especialitat. El grup de recerca ha liderat grans projectes competitius de col·laboració publicoprivada del Plan Nacional de Biotecnología del Ministerio de Ciencia e Innovación (PSE-10000-2016-6; 7.526.422E€) (IPT-010000-2010-036; 2.058.748€) i diferents projectes finançats pel Fondo de Investigaciones Sanitarias (FIS) o l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Altres fons de finançament del grup de recerca provenen de contractes de recerca i donacions privades. El GRR té una llarga trajectòria en formació investigadora contrastada per la direcció continuada de tesis doctorals. Tanmateix s'ha aconseguit finançament per personal en formació en investigació de la mateixa AGAUR (Ajusts per la contractació de personal investigador novell), més recentment un Contrato Rio Hortega o la concessió d'un Contrato para la Intensificación de la Activitad Investigadora en el Sistema Nacional de Salud.

Una de les principals característiques del GRR ha estat el seu composis amb la innovació, amb una orientació clara a la transferència i la generació de valor. En aquest sentit cal destacar l'existència de diferents contactes amb empreses farmacèutiques o biotecnològiques, el registre de patents i la creació d'una empresa derivada del mateix Institut de Recerca Vall d'Hebron. 

 

Visit the research group’s page

Serveis
Ponderació
9
Recerca

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.