Humanitzar la UCI

El Servei de Medicina Intensiva aposta per la humanització de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital General, amb la instal·lació de televisions intel·ligents i rellotges. Està demostrat que aquests elements afavoreixen el confort dels pacients i faciliten el seu tractament.

03/04/2017

El Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron disposa des del passat mes de novembre d’una trentena de televisors intel·ligents i rellotges digitals amb hora i data a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital General. Aquests elements formen part del programa d’humanització d’aquest espai. La iniciativa ha estat possible gràcies a la donació desinteressada de la farmacèutica Orion Pharma, i consisteix en 26 televisors de 32 polsades, amb els seus suports, i 30 rellotges, instal·lats pels professionals de la direcció de Manteniment i Obres.

Els televisors i els rellotges han estat instal·lats als boxs de l’UCI i a zones de treball comunes. El projecte té l’objectiu de col·laborar en l’assistència sanitària i facilitar la humanització de les cures crítiques. En aquest sentit, existeix evidència científica que l’existència de mitjans d’orientació temporal i d’entreteniment a aquests espais, pot afavorir el confort, la profilaxi i el tractament ambiental de la desorientació i el delirium.

 

El delirium

Es tracta d’una alteració multifactorial de l’atenció que descompon el pensament i la conducta del pacient. La seva incidència és d’un de cada quatre pacients crítics (en el cas de Vall d’Hebron, uns 300 dels 1.300 que cada any passen per l’UCI de l’Hospital General). El seu tractament a la fase cooperativa inclou l’estimulació ambiental i la reeducació de l’atenció. Per aquest motiu, els televisors i els rellotges són una eina que ajuda a aconseguir-ho. 

 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.