Humanitzar la UCI

El Servei de Medicina Intensiva aposta per la humanització de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital General, amb la instal·lació de televisions intel·ligents i rellotges. Està demostrat que aquests elements afavoreixen el confort dels pacients i faciliten el seu tractament.

03/04/2017

El Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron disposa des del passat mes de novembre d’una trentena de televisors intel·ligents i rellotges digitals amb hora i data a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital General. Aquests elements formen part del programa d’humanització d’aquest espai. La iniciativa ha estat possible gràcies a la donació desinteressada de la farmacèutica Orion Pharma, i consisteix en 26 televisors de 32 polsades, amb els seus suports, i 30 rellotges, instal·lats pels professionals de la direcció de Manteniment i Obres.

Els televisors i els rellotges han estat instal·lats als boxs de l’UCI i a zones de treball comunes. El projecte té l’objectiu de col·laborar en l’assistència sanitària i facilitar la humanització de les cures crítiques. En aquest sentit, existeix evidència científica que l’existència de mitjans d’orientació temporal i d’entreteniment a aquests espais, pot afavorir el confort, la profilaxi i el tractament ambiental de la desorientació i el delirium.

 

El delirium

Es tracta d’una alteració multifactorial de l’atenció que descompon el pensament i la conducta del pacient. La seva incidència és d’un de cada quatre pacients crítics (en el cas de Vall d’Hebron, uns 300 dels 1.300 que cada any passen per l’UCI de l’Hospital General). El seu tractament a la fase cooperativa inclou l’estimulació ambiental i la reeducació de l’atenció. Per aquest motiu, els televisors i els rellotges són una eina que ajuda a aconseguir-ho. 

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.