La higiene de mans, clau per garantir una assistència sanitària més segura

L’OMS celebra la Jornada Mundial d’Higiene de Mans i en destaca la importància com a mesura de prevenció de les infeccions. Vall d’Hebron hi participa amb activitats destinades a difondre bones pràctiques entre professionals, pacients i familiars.

02/05/2017

​El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari participa un any més a la celebració de la Jornada Mundial d’Higiene de Mans, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. Aquesta cita té com a objectiu conscienciar i implicar els professionals sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant aquesta mesura senzilla i eficaç. Però, tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de les mans és important estimular la participació i l’apoderament dels pacients.

La jornada té com a eslògan La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans. Aquest any, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i protegir als pacients.

 

Actes a Vall d’Hebron

Vall d’Hebron participa fent difusió entre professionals, pacients i visitants dels principis necessaris per aconseguir una correcta higiene de mans. Per aquest motiu, a les portes de l’Hospital General, Hospital Maternoinfantil i Hospital de Traumatologia i Rehabilitació es repartiran tríptics informatius editats pel Departament de Salut. A la vegada, donaran petits obsequis relacionats amb la higiene de mans a tots els interessats.

Si voleu compartir les vostres experiències i donar suport a la campanya a les xarxes socials, podeu fer servir les etiquetes #handhygiene i #antiobiotcresistance, esmentant els perfils @WHO i @salutcat.

 

Compartir:

Noticias relacionadas

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.