La higiene de mans, clau per garantir una assistència sanitària més segura

L’OMS celebra la Jornada Mundial d’Higiene de Mans i en destaca la importància com a mesura de prevenció de les infeccions. Vall d’Hebron hi participa amb activitats destinades a difondre bones pràctiques entre professionals, pacients i familiars.

02/05/2017

​El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari participa un any més a la celebració de la Jornada Mundial d’Higiene de Mans, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. Aquesta cita té com a objectiu conscienciar i implicar els professionals sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant aquesta mesura senzilla i eficaç. Però, tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de les mans és important estimular la participació i l’apoderament dels pacients.

La jornada té com a eslògan La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans. Aquest any, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i protegir als pacients.

 

Actes a Vall d’Hebron

Vall d’Hebron participa fent difusió entre professionals, pacients i visitants dels principis necessaris per aconseguir una correcta higiene de mans. Per aquest motiu, a les portes de l’Hospital General, Hospital Maternoinfantil i Hospital de Traumatologia i Rehabilitació es repartiran tríptics informatius editats pel Departament de Salut. A la vegada, donaran petits obsequis relacionats amb la higiene de mans a tots els interessats.

Si voleu compartir les vostres experiències i donar suport a la campanya a les xarxes socials, podeu fer servir les etiquetes #handhygiene i #antiobiotcresistance, esmentant els perfils @WHO i @salutcat.

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.