Vall d’Hebron se suma un any més a la “Setmana Sense Fum”

“Viu a sac sense tabac” és el lema escollit enguany per celebrar la “Setmana Sense Fum”, que tindrà lloc entre els dies 25 i 31 de maig. Vall d’Hebron se suma com cada any amb una sèrie d’activitats per conscienciar sobre la importància de viure sense tabac.

23/05/2018

Vall d’Hebron torna a implicar-se en la Setmana Sense Fum amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de no fumar i de poder gaudir d’un ambient lliure de fum. La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) a Catalunya. Per tal de celebrar aquesta jornada, hem preparat una sèrie d'activitats i t'animem a que hi participis.

Dimarts 29 de maig

El dimarts 29 de maig, el CEMCAT (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya ) acull una sessió informativa (17.10 h) sobre “Tabac i Esclerosi Múltiple: Evidències”, a càrrec de la Dra. Susana Otero, epidemiòloga d’aquest centre. A les 17.30 h, el Dr. Josep Maria Sánchez, del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia, realitzarà una consulta de deshabituació de tabac.

Dimecres 30 de maig

El dimecres 30 de maig, al vestíbul de l’Hospital General, es durà a terme una recollida de signatures d’adhesió a la campanya sense fum i també hi haurà taules informatives sobre el tabac i com deixar de fumar (10.00 h – 13.00 h). A més, al vestíbul de l’Hospital Infantil i de la Dona celebrarem un concurs de dibuixos infantils (10.30 h).

Dijous 31 de maig

Finalment, el dijous 31 de maig, entre les 9.00 h i les 15.00 h, el vestíbul de l’Hospital General seguirà acollint taules informatives per deixar de fumar i qui vulgui podrà realitzar proves respiratòries com coximetries per analitzar l'anhídrid carbònic present en sang. També es farà una marxa nòrdica des de l’Hospital General (11.00 h) i acollirem una trobada d’exfumadors, que, amb el lema “Si nosaltres hem pogut, tu també pots”, intentaran convèncer a fumadors perquè deixin aquest hàbit (12.30 h a la Sala d’actes Gerència-Planta Baixa). Serà un acte de reconeixement a l’esforç que han realitzat per deixar de fumar. D’altra banda, hi haurà un concert de piano (11.00 – 13.00 h) i l’actuació de la Coral Vall d’Hebron (14 h). Paral·lelament, a l’entrada de l’Hospital Infantil i de la Dona, es llençaran bombolles i a les 11.00 h es farà una conferència sobre tabaquisme i gestació, a càrrec de la Dra. Elena Castellanos, ginecòloga i obstetra especialista en tabaquisme i salut reproductiva. A l’Hospital de Traumatologia, el Pavelló Docent, l’Edifici Mediterrània i l’Antiga Escola d’Infermeria també hi haurà taules informatives sobre el tabac i com deixar de fumar.

També pots consultar el programa d’activitats aquí:

https://www.vallhebron.com/ca/agenda/setmana-mundial-sense-fum

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.