La higiene de mans, clau per garantir una assistència sanitària més segura

L’OMS celebra la Jornada Mundial d’Higiene de Mans i en destaca la importància com a mesura de prevenció de les infeccions. Vall d’Hebron hi participa amb activitats destinades a difondre bones pràctiques entre professionals, pacients i familiars.

02/05/2017

​El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari participa un any més a la celebració de la Jornada Mundial d’Higiene de Mans, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. Aquesta cita té com a objectiu conscienciar i implicar els professionals sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant aquesta mesura senzilla i eficaç. Però, tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de les mans és important estimular la participació i l’apoderament dels pacients.

La jornada té com a eslògan La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans. Aquest any, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i protegir als pacients.

 

Actes a Vall d’Hebron

Vall d’Hebron participa fent difusió entre professionals, pacients i visitants dels principis necessaris per aconseguir una correcta higiene de mans. Per aquest motiu, a les portes de l’Hospital General, Hospital Maternoinfantil i Hospital de Traumatologia i Rehabilitació es repartiran tríptics informatius editats pel Departament de Salut. A la vegada, donaran petits obsequis relacionats amb la higiene de mans a tots els interessats.

Si voleu compartir les vostres experiències i donar suport a la campanya a les xarxes socials, podeu fer servir les etiquetes #handhygiene i #antiobiotcresistance, esmentant els perfils @WHO i @salutcat.

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.