Dues noves publicacions liderades per professionals de Vall d'Hebron analitzen les interaccions farmacològiques

Interacciones farmacológicas del tratamiento de la EPOC y del Asma i Interacciones farmacológicas de los antidiabéticos analitzen possibles problemes amb els medicaments que prenen les persones afectades per aquestes patologies. Els llibres els signen els farmacèutics del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació Vall d’Hebron.

07/05/2017

​Els doctors Lourdes Girona, Pilar Lalueza i Juan Carlos Juárez, farmacèutics del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació, són els autors de dues noves publicacions de referència sobre les possibles interaccions entre medicaments. Es tracta d’Interacciones farmacológicas del tratamiento de la EPOC y del Asma i d’Interacciones farmacológicas de los antidiabéticos, editats per l’Editorial Médica JIMS. Es tracta de la primera edició de les dues guies, que  han estat possibles, com destaca la Dra. Girona, “gràcies a l’experiència i al treball previ en l’elaboració i manteniment de la base de dades sobre interaccions farmacològiques, medinteract.net, disponible per a tots els facultatius de l’Hospital”, des de la biblioteca digital de l’Hospital.

Les interaccions que descriuen les dues publicacions són les que poden empitjorar l’evolució de la malaltia, o aquelles que poden incrementar el risc de reaccions adverses als medicaments. S’analitzen els motius, es fan recomanacions per evitar-les o pal·liar les possibles conseqüències, així com les alternatives terapèutiques existents. Aquests llibres han estat possibles gràcies al suport d’AstraZeneca, que es qui els distribueix.

 

 Destinades als metges

Les guies estan destinades als metges especialistes en diabetis o en la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), que segons la Dra. Girona “coneixen les possibles complicacions de l’associació dels medicaments indicats en aquestes patologies, però no tant les que es poden donar amb altres medicaments”. En aquests casos, els pacients presenten altres patologies per les quals segueixen altres tractaments, que poden provocar reaccions en combinar-se.

Els autors també han publicat el llibre 1025 Interacciones Farmacológicas, editat per la mateixa editorial, del qual són coautors, i Introducción a las Interacciones Farmacológicas, editat per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària. Els dos llibres han estat coordinats per la Dra. Girona.

Compartir:
Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.