Dues noves publicacions liderades per professionals de Vall d'Hebron analitzen les interaccions farmacològiques

Interacciones farmacológicas del tratamiento de la EPOC y del Asma i Interacciones farmacológicas de los antidiabéticos analitzen possibles problemes amb els medicaments que prenen les persones afectades per aquestes patologies. Els llibres els signen els farmacèutics del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació Vall d’Hebron.

07/05/2017

​Els doctors Lourdes Girona, Pilar Lalueza i Juan Carlos Juárez, farmacèutics del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació, són els autors de dues noves publicacions de referència sobre les possibles interaccions entre medicaments. Es tracta d’Interacciones farmacológicas del tratamiento de la EPOC y del Asma i d’Interacciones farmacológicas de los antidiabéticos, editats per l’Editorial Médica JIMS. Es tracta de la primera edició de les dues guies, que  han estat possibles, com destaca la Dra. Girona, “gràcies a l’experiència i al treball previ en l’elaboració i manteniment de la base de dades sobre interaccions farmacològiques, medinteract.net, disponible per a tots els facultatius de l’Hospital”, des de la biblioteca digital de l’Hospital.

Les interaccions que descriuen les dues publicacions són les que poden empitjorar l’evolució de la malaltia, o aquelles que poden incrementar el risc de reaccions adverses als medicaments. S’analitzen els motius, es fan recomanacions per evitar-les o pal·liar les possibles conseqüències, així com les alternatives terapèutiques existents. Aquests llibres han estat possibles gràcies al suport d’AstraZeneca, que es qui els distribueix.

 

 Destinades als metges

Les guies estan destinades als metges especialistes en diabetis o en la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), que segons la Dra. Girona “coneixen les possibles complicacions de l’associació dels medicaments indicats en aquestes patologies, però no tant les que es poden donar amb altres medicaments”. En aquests casos, els pacients presenten altres patologies per les quals segueixen altres tractaments, que poden provocar reaccions en combinar-se.

Els autors també han publicat el llibre 1025 Interacciones Farmacológicas, editat per la mateixa editorial, del qual són coautors, i Introducción a las Interacciones Farmacológicas, editat per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària. Els dos llibres han estat coordinats per la Dra. Girona.

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.