Dues infermeres de Vall d’Hebron participen en la realització de la “Guía de apoyo al paciente hemofílico y a sus familias”

Les infermeres Carmen Fernández i Eva Álvarez, que pertanyen a la Unitat d’Hemofília de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, han col·laborat en l’elaboració d’aquesta guia, que és el resultat del treball en grup realitzat amb altres professionals d’infermeria experts en hemofília de diferents hospitals de l’Estat.

13/02/2018

Les dues infermeres de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han participat en la realització d’aquesta guia que pretén donar suport als pacients hemofílics i les seves famílies. L’hemofília és una malaltia genètica i hereditària que afecta aproximadament  1 de cada 10.000 persones i que altera la correcta coagulació de la sang. Les persones amb aquesta malaltia pateixen sagnats més prolongats de l’habitual, fet que pot posar en perill la seva vida.

La guia està dividida seguint les diferents etapes de la vida d’una persona. D’aquesta manera, el pacient i la seva família saben en tot moment com han d’afrontar cada etapa de la vida amb aquesta malaltia i les precaucions que s’han de tenir en compte. Així mateix, també s’orienta al pacient perquè pugui emprendre amb normalitat activitats de la vida quotidiana que poden generar més dubtes com són anar de viatge o fer esport, entre d’altres.

El Servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, al qual pertany la Unitat d’Hemofília, és un servei de referència interna i externa en aquesta especialitat. És capdavanter pel que fa a l’assistència i a la recerca de nous medicaments, gràcies a la Unitat d’Assajos Clínics, que tracta pacients hematològics d’alta complexitat de Catalunya i la resta d’Espanya, oferint-los els millors tractaments i la possibilitat d’accedir a nous fàrmacs.

 

 

Compartir:

Noticias relacionadas

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.