Dues infermeres de Vall d’Hebron participen en la realització de la “Guía de apoyo al paciente hemofílico y a sus familias”

Les infermeres Carmen Fernández i Eva Álvarez, que pertanyen a la Unitat d’Hemofília de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, han col·laborat en l’elaboració d’aquesta guia, que és el resultat del treball en grup realitzat amb altres professionals d’infermeria experts en hemofília de diferents hospitals de l’Estat.

13/02/2018

Les dues infermeres de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han participat en la realització d’aquesta guia que pretén donar suport als pacients hemofílics i les seves famílies. L’hemofília és una malaltia genètica i hereditària que afecta aproximadament  1 de cada 10.000 persones i que altera la correcta coagulació de la sang. Les persones amb aquesta malaltia pateixen sagnats més prolongats de l’habitual, fet que pot posar en perill la seva vida.

La guia està dividida seguint les diferents etapes de la vida d’una persona. D’aquesta manera, el pacient i la seva família saben en tot moment com han d’afrontar cada etapa de la vida amb aquesta malaltia i les precaucions que s’han de tenir en compte. Així mateix, també s’orienta al pacient perquè pugui emprendre amb normalitat activitats de la vida quotidiana que poden generar més dubtes com són anar de viatge o fer esport, entre d’altres.

El Servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, al qual pertany la Unitat d’Hemofília, és un servei de referència interna i externa en aquesta especialitat. És capdavanter pel que fa a l’assistència i a la recerca de nous medicaments, gràcies a la Unitat d’Assajos Clínics, que tracta pacients hematològics d’alta complexitat de Catalunya i la resta d’Espanya, oferint-los els millors tractaments i la possibilitat d’accedir a nous fàrmacs.

 

 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.