Dues infermeres de Vall d’Hebron participen en la realització de la “Guía de apoyo al paciente hemofílico y a sus familias”

Les infermeres Carmen Fernández i Eva Álvarez, que pertanyen a la Unitat d’Hemofília de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, han col·laborat en l’elaboració d’aquesta guia, que és el resultat del treball en grup realitzat amb altres professionals d’infermeria experts en hemofília de diferents hospitals de l’Estat.

13/02/2018

Les dues infermeres de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han participat en la realització d’aquesta guia que pretén donar suport als pacients hemofílics i les seves famílies. L’hemofília és una malaltia genètica i hereditària que afecta aproximadament  1 de cada 10.000 persones i que altera la correcta coagulació de la sang. Les persones amb aquesta malaltia pateixen sagnats més prolongats de l’habitual, fet que pot posar en perill la seva vida.

La guia està dividida seguint les diferents etapes de la vida d’una persona. D’aquesta manera, el pacient i la seva família saben en tot moment com han d’afrontar cada etapa de la vida amb aquesta malaltia i les precaucions que s’han de tenir en compte. Així mateix, també s’orienta al pacient perquè pugui emprendre amb normalitat activitats de la vida quotidiana que poden generar més dubtes com són anar de viatge o fer esport, entre d’altres.

El Servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, al qual pertany la Unitat d’Hemofília, és un servei de referència interna i externa en aquesta especialitat. És capdavanter pel que fa a l’assistència i a la recerca de nous medicaments, gràcies a la Unitat d’Assajos Clínics, que tracta pacients hematològics d’alta complexitat de Catalunya i la resta d’Espanya, oferint-los els millors tractaments i la possibilitat d’accedir a nous fàrmacs.

 

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.