Ens adherim a la campanya Nursing Now amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria

Hem celebrat una jornada en el context del Dia Internacional de la Infermeria. I vam adherir-nos a la campanya internacional Nursing Now, que té com a objectiu promoure el lideratge dels professionals d’infermeria i fer més visible el seu impacte en la salut pública.

13/05/2019

Recentment hem celebrat una jornada amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, que va tenir lloc el 12 de maig, per posar en valor la important tasca que realitzen aquests professionals. Com explica Maria Àngels Barba, directora d’Infermeria, “existeixen estudis que confirmen que els professionals d’infermeria són fonamentals per millorar els resultats en salut dels pacients i l’economia dels països. En el nostre hospital, els pacients estan en el centre del sistema, i treballem per donar-los la millor de les atencions”.

Durant la jornada, l’Hospital Vall d’Hebron va fer pública la seva adhesió a la campanya Nursing Now. Aquesta és una campanya global de tres anys de durada realitzada en col·laboració amb el Consell Internacional d’Infermeres i l’Organització Mundial de la Salut. Amb aquesta adhesió, assenyala Maria Àngels Barba, “volem contribuir a promoure el lideratge dels professionals d’infermeria i fer més visible el seu impacte en la salut pública”. Com assenyalen els impulsors de Nursing Now, els professionals d’infermeria són els professionals més pròxims a la comunitat, exerceixen un paper especial en el desenvolupament de nous models de cures comunitàries i sostenen els esforços realitzats a escala local per promoure la salut i prevenir la malaltia.

D’altra banda, durant la jornada també es va exposar que Vall d’Hebron ha estat reacreditat com Centre Compromès amb l'Excel·lència en Cures d’Infermeria (CCEC). L’acreditació l’atorga l’Associació d’Infermeres d’Ontario (RNAO) del Canadà a través de la Unitat d’Investigació de Cures de la Salut de l’Institut de Salut Carlos III (Madrid) i el Centre Col·laborador Espanyol de l’Institut Joanna Briggs, per haver implantat Guies de Pràctica Clínica Basades en Evidència en Cures. D’aquesta manera, Vall d’Hebron es manté entre els millors centres hospitalaris internacionals Compromesos amb l’Excel·lència en Cures. Aquest programa de reconeixement rep el nom de BPSO (Best Practice Spotlight Organizations). Com destaca Maria Àngels Barba, “treballem sempre amb l’objectiu de garantir la seguretat i la màxima eficàcia de les cures que realitzen els nostres professionals”.

Un altre punt destacable de la jornada va ser la presentació del model de recerca en cures per Esperanza Zuriguel, que va remarcar els avenços del desplegament del model de recerca en infermeria. Finalment, Maria Àngels Barba va concloure l’acte encoratjant a tots els professionals a “continuar treballant en l’àmbit assistencial, la recerca i la innovació i fer visible la seva contribució tan rellevant per al ciutadà i el sistema sanitari”. De la mateixa manera, la Dra. Soledad Romea, directora de Processos de Vall d’Hebron, també va posar en valor que “els professionals d’infermeria ocupen un lloc estratègic en la resposta als reptes actuals i futurs del sistema sanitari en l’atenció a la cronicitat i la complexitat, en la qualitat i la seguretat de les cures en l’educació sanitària i, en definitiva, en la millora dels resultats de salut que són rellevants per al pacient”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.