Un projecte liderat per Laia Ventura, infermera de Vall d’Hebron, obté un premi del Consell General d’Infermeria

El treball “Presència familiar durant els procediments invasius en pediatria: percepcions, actituds i pràctiques de les infermeres” ha rebut el Premi de Recerca del Consell General d’Infermeria en la categoria de Joves Promeses de la Recerca Infermera.

09/02/2022

Un treball de recerca liderat per Laia Ventura, infermera gestora de casos de Neurologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora del grup de Recerca Multidisciplinari d’Infermeria del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha obtingut el Premi de Recerca del Consell General d’Infermeria en la categoria de Joves Promeses de la Recerca Infermera. Gràcies a aquest reconeixement, el projecte “Presència familiar durant els procediments invasius en pediatria: percepcions, actituds i pràctiques de les infermeres” ha rebut 10.000€.

En l’àmbit pediàtric, el model d’atenció centrada en el pacient i la família dona suport a la pràctica de permetre als familiars presenciar els procediments invasius. El projecte liderat per Laia Ventura té com a objectiu conèixer les percepcions, actituds i pràctiques dels professionals d’infermeria sobre la presència de familiars durant la realització de procediments invasius en pacients pediàtrics del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus.

El disseny de l’estudi, que està en marxa actualment, serà mixt. En primer lloc, es desenvoluparà una primera fase quantitativa, on es recolliran les dades a partir d’un qüestionari dissenyat per les pròpies investigadores. Posteriorment, es durà a terme una segona fase qualitativa, on es recolliran les dades a partir d’entrevistes semiestructurades online. Els resultats extrets poden tenir implicacions en varis àmbits, aportant coneixement que facilitarà bases de millora en les cures pediàtriques proporcionades en els hospitals.

El projecte premiat és el resultat de la col·laboració entre Vall d’Hebron i la Universitat Autònoma de Barcelona gràcies a la iniciativa Aprenentatge Servei (ApS). L'ApS és una proposta educativa on els estudiants es formen a partir de la participació en projectes reals orientats a resoldre una necessitat existent en la comunitat. Aquesta proposta s'ha elaborat, com a Treball de Final de Grau, per Mireia Gomà, estudiant de quart curs d’Infermeria de la UAB i actual infermera, dirigida per la Dra. Antònia Arreciado des de la UAB i Laia Ventura des de Vall d’Hebron, amb la finalitat d'adaptar l'estudi a la realitat de l'àmbit concret. La investigació continua ara en l’àmbit de l'hospital.

Premis de Recerca del Consell General d’Infermeria

Enguany s’ha lliurat la primera edició dels Premis de Recerca del Consell General d’Infermeria. L’objectiu d’aquests premis és motivar als professionals d’infermeria en l’elaboració i desenvolupament de projectes de recerca, així com atorgar visibilitat i difusió a les seves propostes. En total, s’han presentat 180 projectes, 34 dels quals en la categoria de Joves Promeses de la Recerca Infermera.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.