Webinar d'Infermeria, Bernat Planas Pascual "Avaluació de la implementació d'un programa de rehabilitació precoç en el pacient trasplantat pulmonar"

 Altres activitats
  Activitat Online —
26/01/2022
26/01/2022 -- De 16:00h a 17:00h
Organiza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalidad: Presencial
Compartir:

Bernat Planas Pascual, Investigador del Grup de Recerca Medicina Física i Rehabilitació de Recerca Vall d'Hebron

El trasplantament pulmonar (TP) és una opció de tractament ben consolidada en els pacients amb malaltia respiratòria crònica (ERC). Els pacients amb ERC en estat avançat presenten una intolerància a l'esforç degut tant a la dispnea com a la debilitat muscular, la qual cosa afecta la seva qualitat de vida i a la participació i integració en la societat. És conegut que els pacients després de rebre el TP presenten una millor situació clínica, millorant la funció pulmonar i la seva qualitat de vida, però perdura una disminució de la capacitat d'exercici, però en molts casos també persisteix la disfunció de la massa i força muscular esquelètica i respiratòria. Es coneix que això és degut a factors que afecten tant a l'estructura com a la funció de la fibra muscular provocant una disminució de la capacitat oxidativa del múscul esquelètic, alguns factors relacionats amb l'ingrés perllongat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), factors relacionats amb la medicació immunosupressora, entre altres. Moltes d'aquestes alteracions poden millorar-se amb els programes de rehabilitació.

Webinar a càrrec de Bernat Planas Pascual, Investigador del Grup de Recerca Medicina Física i Rehabilitació de Recerca Vall d'Hebron

Moderadora: Esperanza Zuriguel, Cap del Grup Multidisciplinari d'Infermeria de Recerca Vall d'Hebron

Inscriu-t'hi

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.