Webinar d'Infermeria, Bernat Planas Pascual "Avaluació de la implementació d'un programa de rehabilitació precoç en el pacient trasplantat pulmonar"

 Altres activitats
  Activitat Online —
26/01/2022
26/01/2022 -- From 16:00h to 17:00h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron
Modality: Presencial
Share it:

Bernat Planas Pascual, Investigador del Grup de Recerca Medicina Física i Rehabilitació de Recerca Vall d'Hebron

El trasplantament pulmonar (TP) és una opció de tractament ben consolidada en els pacients amb malaltia respiratòria crònica (ERC). Els pacients amb ERC en estat avançat presenten una intolerància a l'esforç degut tant a la dispnea com a la debilitat muscular, la qual cosa afecta la seva qualitat de vida i a la participació i integració en la societat. És conegut que els pacients després de rebre el TP presenten una millor situació clínica, millorant la funció pulmonar i la seva qualitat de vida, però perdura una disminució de la capacitat d'exercici, però en molts casos també persisteix la disfunció de la massa i força muscular esquelètica i respiratòria. Es coneix que això és degut a factors que afecten tant a l'estructura com a la funció de la fibra muscular provocant una disminució de la capacitat oxidativa del múscul esquelètic, alguns factors relacionats amb l'ingrés perllongat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), factors relacionats amb la medicació immunosupressora, entre altres. Moltes d'aquestes alteracions poden millorar-se amb els programes de rehabilitació.

Webinar a càrrec de Bernat Planas Pascual, Investigador del Grup de Recerca Medicina Física i Rehabilitació de Recerca Vall d'Hebron

Moderadora: Esperanza Zuriguel, Cap del Grup Multidisciplinari d'Infermeria de Recerca Vall d'Hebron

Inscriu-t'hi

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.