Webinar d'Infermeria, Bernat Planas Pascual "Avaluació de la implementació d'un programa de rehabilitació precoç en el pacient trasplantat pulmonar"

 Altres activitats
  Activitat Online —
26/01/2022
26/01/2022 -- De 16:00h a 17:00h
Organitza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Bernat Planas Pascual, Investigador del Grup de Recerca Medicina Física i Rehabilitació de Recerca Vall d'Hebron

El trasplantament pulmonar (TP) és una opció de tractament ben consolidada en els pacients amb malaltia respiratòria crònica (ERC). Els pacients amb ERC en estat avançat presenten una intolerància a l'esforç degut tant a la dispnea com a la debilitat muscular, la qual cosa afecta la seva qualitat de vida i a la participació i integració en la societat. És conegut que els pacients després de rebre el TP presenten una millor situació clínica, millorant la funció pulmonar i la seva qualitat de vida, però perdura una disminució de la capacitat d'exercici, però en molts casos també persisteix la disfunció de la massa i força muscular esquelètica i respiratòria. Es coneix que això és degut a factors que afecten tant a l'estructura com a la funció de la fibra muscular provocant una disminució de la capacitat oxidativa del múscul esquelètic, alguns factors relacionats amb l'ingrés perllongat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), factors relacionats amb la medicació immunosupressora, entre altres. Moltes d'aquestes alteracions poden millorar-se amb els programes de rehabilitació.

Webinar a càrrec de Bernat Planas Pascual, Investigador del Grup de Recerca Medicina Física i Rehabilitació de Recerca Vall d'Hebron

Moderadora: Esperanza Zuriguel, Cap del Grup Multidisciplinari d'Infermeria de Recerca Vall d'Hebron

Inscriu-t'hi

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.