Una delegació de l'Hospital Sant Joan de Déu visita l'oficina de "Som-hi!”, el Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta

Aquesta visita s’emmarca en el conveni que l’any passat van firmar els dos hospitals per tal que els i les adolescents pacients crònics de Sant Joan de Déu facin el canvi d’un sistema de salut centrat en l’infant i la família a un altre orientat a l’adult des de l’empoderament i assumint la responsabilitat de les seves patologies, de manera que es redueixen els riscos durant el procés de canvi.

10/05/2022

Aquest matí, una delegació de l'Hospital Sant Joan de Déu ha visitat l'oficina de "Som-hi!”, el Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta, situada a la planta 2 de l’Hospital General Vall d’Hebron. Aquesta visita s’emmarca en el conveni que l’any passat van firmar els dos hospitals per tal que els i les adolescents pacients crònics de Sant Joan de Déu facin el canvi d’un sistema de salut centrat en l’infant i la família a un altre orientat a l’adult des de l’empoderament i assumint la responsabilitat de les seves patologies, de manera que es redueixen els riscos durant el procés de canvi.

El Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta acompanya el i la pacient durant gairebé 10 anys: entre els 12 i 16 anys s’educa al jove a assolir progressivament la responsabilitat de les seves cures; dels 16 als 18 anys, es fa el traspàs de l’equip pediàtric a l’equip d’adults, i fins als 21 anys, la infermera de referència acompanya el pacient a integrar-se a la nova realitat per evitar que abandoni tractaments i el seu curs clínic empitjori.

Des de la posada en marxa del conveni, una vuitantena de pacients de Sant Joan de Déu ja han entrat al programa de transició de Vall d’Hebron.

El Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta acompanya el i la pacient durant gairebé 10 anys

Compartir:

Noticias relacionadas

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.