Una delegació de l'Hospital Sant Joan de Déu visita l'oficina de "Som-hi!”, el Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta

Aquesta visita s’emmarca en el conveni que l’any passat van firmar els dos hospitals per tal que els i les adolescents pacients crònics de Sant Joan de Déu facin el canvi d’un sistema de salut centrat en l’infant i la família a un altre orientat a l’adult des de l’empoderament i assumint la responsabilitat de les seves patologies, de manera que es redueixen els riscos durant el procés de canvi.

10/05/2022

Aquest matí, una delegació de l'Hospital Sant Joan de Déu ha visitat l'oficina de "Som-hi!”, el Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta, situada a la planta 2 de l’Hospital General Vall d’Hebron. Aquesta visita s’emmarca en el conveni que l’any passat van firmar els dos hospitals per tal que els i les adolescents pacients crònics de Sant Joan de Déu facin el canvi d’un sistema de salut centrat en l’infant i la família a un altre orientat a l’adult des de l’empoderament i assumint la responsabilitat de les seves patologies, de manera que es redueixen els riscos durant el procés de canvi.

El Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta acompanya el i la pacient durant gairebé 10 anys: entre els 12 i 16 anys s’educa al jove a assolir progressivament la responsabilitat de les seves cures; dels 16 als 18 anys, es fa el traspàs de l’equip pediàtric a l’equip d’adults, i fins als 21 anys, la infermera de referència acompanya el pacient a integrar-se a la nova realitat per evitar que abandoni tractaments i el seu curs clínic empitjori.

Des de la posada en marxa del conveni, una vuitantena de pacients de Sant Joan de Déu ja han entrat al programa de transició de Vall d’Hebron.

El Programa de Transició de l’Adolescència a l’Edat Adulta acompanya el i la pacient durant gairebé 10 anys

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.