Sra. Carmen Fernandez Vargas

Instituciones

Hospital General

Dirección de Enfermería

Persona referent i experta en urgències i emergències al pacient adult. Gran coneixedora i experta en tots circuits organitzatius del servei. Poc metòdica i evita formalismes. Impulsiva. Falta escolta activa. Gran capacitat de Lideratge i organització en el seu equip i servei. Impulsora i constat en aconseguir el treball en equip. Gran capacitat de gestió de Recursos Humans. Emprenedora i constant a recerca de millores organitzatives i estructurals pel servei. Constat, organitzadora i gran capacitat de treball. Bona coneixedora de la pràctica de la metodologia infermeria en els registres d´infermeria d´urgències. Facilitat en programes informàtics. Bona gestora de conflictes. Bonna adaptabilitat/tolerància a l´estres. Bona confiança, solució estratègica de conflictes i problemes. Experta en Triatge infermer Mat, i col·lavoradora implantació Derivació Inversa al servei urgències HVH. Col·laboradora en procès d´urgències continu0, conjuntament amb la direcció d´infermeria i mèdica.

Curriculum

Fa 7 anys que formo part de la direcció d´infermeria com a supervisora d´infermeria d´urgències HG.
És un lloc de treball on cal molt tenir moltes fortaleses com a persona per poder gestionar tota l´àrea d´un servei tant complexe i gran com les nostres urgències del HVH.
Hem d´estar al 100% en :
1.Adaptavilitat i tolerancia a l´estrés.
2.Resolució Estratègica de problemes i gestió de conflictes.
3.Sensibiitat interpersonal/Empatia
4.Bona comunicació oral i escrita.
5.Recolçament interpersonal a l´equip.
6.Col.loració en tot moment amb l´equip assistencial, feedback bidireccional.
7.Escolta activa.
Mantindre el lideratge i l´organització del servei ha estat dificil en molts moments però alhora enriquidor per les millores aconseguides.
Després de treballar més de 18 anys com a infermera assitencial d´urgències m´ha estat fàcil treballar amb l´equip assistencial mèdic i infermer.
Durant aquest temps hem treballat per millorar l´organització d´urgències i es va ampliar la seva estructura al 2010, amb la zona d´especialitats quirúrgiques i oncohematològiques i al 2015 amb l´ampliació de l´àrea d´observació d´urgències que va passar de 30 llits a 53 amb l´adequació de la 1 Senar.
Actualment i des del 2014, treballem amb el sistema de triatge infermer, Andorra MAT, amb tres punts de triatge infermer i canalitzant una mitja de 290 entrades diàries de pacients.
La distribució d´urgències actual és compond :
-Zona urgències amb Nivell I-II-II de MAT (urgències i emergències)
-Zona urgències amb Nivell IV-V (no urgents)
-Zona atenció especialitats quirúrgiques, oncohematològiques,otorrino i oftalmologia urgent.
-Zona d´observació: 53 punts.
Actualment treballem conjuntament amb una gran dotació de professionals d´infermeria (RRHH) a càrrec nostre i que distribuïm entre 3 supervisores d´urgències (2 de dia, i 1 de tarda)
La gran gestió i el gran pes diari, actualment del nostre treball se l´emporta la gran gestió de RRMM, RRHH, i manteniment del servei.
Des del 2015 estem treballant per processos al HVH, i concretament a urgències hem treballat conjuntament amb l´equip mèdic "El procés urgent", que a dia d´avui podem afirmar que ens ha donat unes millores al servei importants, i que seguim treballant per aconseguir aquelles que encara estant més febles.
Carmen  Fernandez Vargas

Instituciones

Hospital General

Dirección de Enfermería

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.