Sra. Carmen Fernandez Vargas

Institucions

Hospital General

Direcció d'Infermeria

Persona referent i experta en urgències i emergències al pacient adult. Gran coneixedora i experta en tots circuits organitzatius del servei. Poc metòdica i evita formalismes. Impulsiva. Falta escolta activa. Gran capacitat de Lideratge i organització en el seu equip i servei. Impulsora i constant en aconseguir el treball en equip. Gran capacitat de gestió de Recursos Humans. Emprenedora i constant a recerca de millores organitzatives i estructurals pel servei. Constant, organitzadora i gran capacitat de treball. Bona coneixedora de la pràctica de la metodologia infermeria en els registres d'infermeria d'urgències. Facilitat en programes informàtics. Bona gestora de conflictes. Bona adaptabilitat/tolerància a l'estrès. Bona confiança, solució estratègica de conflictes i problemes. Experta en Triatge infermer Mat, i col·laboradora implantació Derivació Inversa al servei urgències HVH. Col·laboradora en procés d'urgències continu, conjuntament amb la direcció d'infermeria i mèdica.

Currículum

Fa 7 anys que formo part de la direcció d'infermeria com a supervisora d'infermeria d'urgències HG.
És un lloc de treball on cal molt tenir moltes fortaleses com a persona per poder gestionar tota l'àrea d'un servei tan complex i gran com les nostres urgències del HVH.

Hem d'estar al 100% en:
1.Adaptavilitat i tolerància a l'estrès.
2.Resolució Estratègica de problemes i gestió de conflictes.
3.Sensibiitat interpersonal/Empatia
4.Bona comunicació oral i escrita.
5.Recolçament interpersonal a l'equip.
6.Col·laboració en tot moment amb l'equip assistencial, feedback bidireccional.
7.Escolta activa.

Mantenir el lideratge i l'organització del servei ha estat difícil en molts moments però alhora enriquidor per les millores aconseguides.

Després de treballar més de 18 anys com a infermera assistencial d'urgències m'ha estat fàcil treballar amb l'equip assistencial mèdic i infermer.

Durant aquest temps hem treballat per millorar l'organització d'urgències i es va ampliar la seva estructura el 2010, amb la zona d'especialitats quirúrgiques i oncohematològiques i el 2015 amb l'ampliació de l'àrea d'observació d'urgències que va passar de 30 llits a 53 amb l'adequació de la 1 Senar.
Actualment i des del 2014, treballem amb el sistema de triatge infermer, Andorra MAT, amb tres punts de triatge infermer i canalitzant una mitja de 290 entrades diàries de pacients.

La distribució d'urgències actual es compon:
-Zona urgències amb Nivell I-II-II de MAT (urgències i emergències)
-Zona urgències amb Nivell IV-V (no urgents)
-Zona atenció especialitats quirúrgiques, oncohematològiques, otorrino i oftalmologia urgent.
-Zona d'observació: 53 punts.

Actualment, treballem conjuntament amb una gran dotació de professionals d'infermeria (RRHH) a càrrec nostre i que distribuïm entre 3 supervisores d'urgències (2 de dia, i 1 de tarda).
La gran gestió i el gran pes diari, actualment del nostre treball se l'emporta la gran gestió de RRMM, RRHH, i manteniment del servei.

Des del 2015 estem treballant per processos al HVH, i concretament a urgències hem treballat conjuntament amb l'equip mèdic "El procés urgent", que avui dia podem afirmar que ens ha donat unes millores al servei importants, i que seguim treballant per aconseguir aquelles que encara estant més febles.
Carmen  Fernandez Vargas

Institucions

Hospital General

Direcció d'Infermeria

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.