Dra. Cristina Andrés Vergés

Instituciones

Serveis transversals

Microbiología

Bióloga

Sóc investigadora postdoctoral del grup de Virus Respiratoris del Servei de Microbiologia de HUVH des del 2019 i responsable de la Unitat d'Extraccions Molecular. Em vaig llicenciar en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra (UPF, 2010), amb un màster en Biologia Cel·lular per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2011). Arran de l'obtenció d'una beca predoctoral del VHIR, vaig poder desenvolupar la meva tesi doctoral en el mateix grup on estic ara. Durant aquests anys, he estat al capdavant de la vigilància dels virus de la grip, enterovirus i rinovirus en pacient no només hospitalitzat (grip, enterovirus i rinovirus), sinó també en pacient atès en atenció primària (enterovirus) per observar i caracteritzar la circulació d'aquests virus en pacient lleu i greu i a nivell de la comunitat. També estic involucrada en la caracterització genètica de SARS-CoV-2, juntament amb els altres virus comentats, per seqüenciació del genoma complet per a l'estudi de la circulació del virus de forma prospectiva i en l'àmbit setmanal amb una selecció de mostres aleatòries del nostre hospital i de pacients procedents d'atenció primària de la nostra àrea de referència.

Curriculum

FORMACIÓ ACADÈMICA
Doctorat, programa de Microbiologia, línia de recerca en Virologia (2014 - 2019)
Hospital Universitari Vall d’Hebron, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Barcelona
Màster en Biologia Cel·lular, especialitat de Reproducció Assistida (2010 - 2011)
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Barcelona (Nota: 8,83)
Llicenciatura en Biologia, itinerari de Laboratori d’Anàlisis Clíniques (2005 - 2010)
Universitat Pompeu Fabra (UPF), Barcelona (Nota: 2,14)

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL
- Doctora en Microbiologia, amb línia de recerca en virologia (desembre 2014 – novembre 2019)
Unitat de Virus Respiratoris, Servei de Microbiologia, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Vall d’Hebron Institut de Recerca, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Barcelona
Tesi doctoral titulada “Los Picornavirus. De la levedad a la gravedad” dirigida pel Prof. Tomàs Pumarola i el Dr. Andrés Antón (Hospital Universitari Vall d’Hebron, UAB) i tutoritzada per la Dra. Núria Rabella (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, UAB) gràcies als Ajuts del VHIR.
- Tècnic d’investigació superior (març 2014 – novembre 2014)
Grup de Desenvolupament de nous immunògens del VIH-1, Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), Hospital Clínic de Barcelona, Barcelona
Associada al projecte AMfar “Viral reservoir dynamics after therapeutic vaccination and cART interruption”.
- Voluntariat Facultat de Veterinària UAB (novembre 2013 – febrer 2014)
Grup de Biotecnologia de la Reproducció en Espècies de Granja, dirigit per la Dra. Dolors Izquierdo, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Barcelona
- Tècnic d’investigació superior (setembre 2012 – agost 2013)
Grup de Variabilitat Genètica del VIH i del VHC, dirigit pel Dr. Miguel Ángel Martínez, en col·laboració amb el Dr. Luís Menéndez del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa. IrsiCaixa, Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona. Universidad Autónoma de Madrid, Madrid. Associada al projecte “Mutaciones en el subdominio ‘connection’ de la retrotranscriptasa del VIH-1 y su papel en la resistència a inhibidores no análogos a nucleósido”.
- Tècnic d’investigació superior (febrer 2012 – maig 2013)
Laboratori de Microbiologia Molecular, dirigit per la Dra. Carmen Muñoz-Almagro, Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Barcelona. Contractada com a reforç en època d’epidèmia de grip.
- Pràctiques de màster (Març 2011 – Maig 2011)
Laboratori d’Hormones, Andrologia i Fecundació In Vitro, Institut Valencià d’Infertilitat (IVI), Barcelona.
- Pràctiques de llicenciatura (Gener 2010 – Juny 2010)
Laboratori d’Andrologia i Fecundació In Vitro, Institut Universitari Dexeus, Salut de la Dona, Barcelona.
Pràctiques extracurriculars (juliol 2009 – setembre 2009)
Grup de Variabilitat Genètica del VIH i del VHC, dirigit pel Dr Miguel Ángel Martínez, IrsiCaixa, Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona.
Cristina Andrés Vergés

Instituciones

Serveis transversals

Microbiología

Bióloga

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador predoctoral

Microbiología

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.