Dra. Maria Antonia Poca Pastor

Instituciones

Hospital Infantil i Hospital de la Mujer

Neurocirugía Pediátrica

Jefe de Sección

Sóc llicenciada en Medicina i Cirurgia i especialista en Neurocirurgia. Vaig acabar la Tesi Doctoral el 1996. Des de 1990 treballo en el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. Actualment, sóc Cap Clínic de Neurocirurgia i responsable de la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica. També sóc professora associada de la UAB i coordinadora de la Unitat de Recerca de Neurotraumatologia i Neurocirurgia (UNINN) de l'Institut de Recerca Vall d’Hebron.

Curriculum

Des de 2008, coordino la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica (NCP) de l'HUVH, considerada com un Servei de Referència (CSUR-NCP Complexa) pel Ministeri de Salut des de 2013. Els meus camps clínics d'interès són la neurocirurgia pediàtrica, hidrocefàlia y altres alteracions de la dinàmica del LCR, traumatismes cranioencefàlics, cirurgia de la xarnera crani-cervical i base de crani i la neurooncologia. Estic acreditada com a professora Universitària Titular per l’ANECA i en Investigació Avançada per l’AQUCAT. Participo en comitès assessors, com la Comissió Assessora d'Atenció al Pacient amb Politraumatisme Greu (Generalitat de Catalunya) i la Comissió d'Emergències de l'Àrea de Traumatologia de HUVH. Sóc membre del Comitè Organitzador del Simposi Internacional bianual sobre Neuromonitorització i Tractament de Pacients Neurocrítics des de 1994 i de la plataforma docent PICSmartCampus (https://smartcampus.neurotrauma.net/), dirigida a la formació en diferents aspectes del malalt neurocrític i dels pacients afectes d’alteracions complexes de la dinàmica del LCR. També pertanyo a les Xarxes Europees de Referència sobre Malalties Neurològiques Minoritàries (ERN-RND), ITHACA i CRANIO, aquesta última en sóc la responsable del nostre centre i es dirigeix a les patologies malformatives craniofacials. En relació a la recerca, formo part dels projectes europeus cooperatius multinacionals CENTER-TBI, KidsBrainIT i BRAINI2. Els meus indicadors generals de qualitat de la producció científica són a data de 1 de setembre de 2022 : H-Índex: 33; Suma de citacions: 4998; Articles indexats a PubMed: 140; Capítols de llibres: 55; Direcció de tesis doctorals: 8; Direcció d'altres projectes de recerca (màster, grau ...): 16; Projectes finançats a través de convocatòries competitives: 33 (9 com a investigador principal); Projectes d'innovació en salut: 24; Participació en congressos nacionals i internacionals: 519 (198 com a ponent convidat).
Maria Antonia Poca Pastor

Instituciones

Hospital Infantil i Hospital de la Mujer

Neurocirugía Pediátrica

Jefe de Sección

Vall Hebron Institut de Recerca

Jefe de grupo

Unidad de Investigación en Neurotraumatología y Neurocirugía (UNINN)

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.