Dra. Maria Antonia Poca Pastor

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Neurocirurgia Pediàtrica

Cap de Secció

Sóc llicenciada en Medicina i Cirurgia i especialista en Neurocirurgia. Vaig acabar la Tesi Doctoral el 1996. Des de 1990 treballo en el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. Actualment, sóc Cap Clínic de Neurocirurgia i responsable de la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica. També sóc professora associada de la UAB i coordinadora de la Unitat de Recerca de Neurotraumatologia i Neurocirurgia (UNINN) de l'Institut de Recerca Vall d’Hebron.

Currículum

Des de 2008, coordino la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica (NCP) de l'HUVH, considerada com un Servei de Referència (CSUR-NCP Complexa) pel Ministeri de Salut des de 2013. Els meus camps clínics d'interès són la neurocirurgia pediàtrica, hidrocefàlia y altres alteracions de la dinàmica del LCR, traumatismes cranioencefàlics, cirurgia de la xarnera crani-cervical i base de crani i la neurooncologia. Estic acreditada com a professora Universitària Titular per l’ANECA i en Investigació Avançada per l’AQUCAT. Participo en comitès assessors, com la Comissió Assessora d'Atenció al Pacient amb Politraumatisme Greu (Generalitat de Catalunya) i la Comissió d'Emergències de l'Àrea de Traumatologia de HUVH. Sóc membre del Comitè Organitzador del Simposi Internacional bianual sobre Neuromonitorització i Tractament de Pacients Neurocrítics des de 1994 i de la plataforma docent PICSmartCampus (https://smartcampus.neurotrauma.net/), dirigida a la formació en diferents aspectes del malalt neurocrític i dels pacients afectes d’alteracions complexes de la dinàmica del LCR. També pertanyo a les Xarxes Europees de Referència sobre Malalties Neurològiques Minoritàries (ERN-RND), ITHACA i CRANIO, aquesta última en sóc la responsable del nostre centre i es dirigeix a les patologies malformatives craniofacials. En relació a la recerca, formo part dels projectes europeus cooperatius multinacionals CENTER-TBI, KidsBrainIT i BRAINI2. Els meus indicadors generals de qualitat de la producció científica són a data de 1 de setembre de 2022 : H-Índex: 33; Suma de citacions: 4998; Articles indexats a PubMed: 140; Capítols de llibres: 55; Direcció de tesis doctorals: 8; Direcció d'altres projectes de recerca (màster, grau ...): 16; Projectes finançats a través de convocatòries competitives: 33 (9 com a investigador principal); Projectes d'innovació en salut: 24; Participació en congressos nacionals i internacionals: 519 (198 com a ponent convidat).
Maria Antonia Poca Pastor

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Neurocirurgia Pediàtrica

Cap de Secció

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Unitat de recerca en neurotraumatologia i neurocirurgia (UNINN)

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.