Vall d’Hebron participa en una jornada sobre avanços en el diagnòstic de la sèpsia

Experts de Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus estan treballant en el desenvolupament d'un dispositiu per al diagnòstic ràpid de la sèpsia mitjançant la detecció de biomarcadors.

03/11/2017

Els dies 6 i 7 de novembre, la Casa Convalescència, ubicada al recinte històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, acull la jornada de treball “Tecnologies fotòniques per a la diagnosi ràpida de la sèpsia i altres patologies”. Diferents experts comentaran els últims avanços en el camp del diagnòstic de la sèpsia i altres malalties infeccioses. Per part del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus hi participaran el Dr. Juanjo González  i la Dra. Anna Fàbrega del Servei de Microbiologia i del Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i el Dr. Juan Carlos Ruiz i el Dr. Jaume Baldirà, del Servei de Medicina Intensiva i del Grup de Recerca de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR.

Aquesta jornada està emmarcada en el projecte RAIS, de la Unió Europea. La sèpsia és una reacció inflamatòria sistèmica greu deguda a una infecció. Es tracta d’una de les principals causes de mort en tot el món, ja que la taxa de mortalitat és del 35%. L’Objectiu del projecte RAIS és desenvolupar un sistema basat en les propietats de la microscòpia interferomètrica (combinant llum i ones electromagnètiques) sense lents per tal de detectar els biomarcadors útils per al diagnòstic de la sèpsia en menys de 30 minuts. El diagnòstic precoç és clau per combatre aquesta patologia.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.