Vall d’Hebron participa en una jornada sobre avanços en el diagnòstic de la sèpsia

Experts de Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus estan treballant en el desenvolupament d'un dispositiu per al diagnòstic ràpid de la sèpsia mitjançant la detecció de biomarcadors.

03/11/2017

Els dies 6 i 7 de novembre, la Casa Convalescència, ubicada al recinte històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, acull la jornada de treball “Tecnologies fotòniques per a la diagnosi ràpida de la sèpsia i altres patologies”. Diferents experts comentaran els últims avanços en el camp del diagnòstic de la sèpsia i altres malalties infeccioses. Per part del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus hi participaran el Dr. Juanjo González  i la Dra. Anna Fàbrega del Servei de Microbiologia i del Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i el Dr. Juan Carlos Ruiz i el Dr. Jaume Baldirà, del Servei de Medicina Intensiva i del Grup de Recerca de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR.

Aquesta jornada està emmarcada en el projecte RAIS, de la Unió Europea. La sèpsia és una reacció inflamatòria sistèmica greu deguda a una infecció. Es tracta d’una de les principals causes de mort en tot el món, ja que la taxa de mortalitat és del 35%. L’Objectiu del projecte RAIS és desenvolupar un sistema basat en les propietats de la microscòpia interferomètrica (combinant llum i ones electromagnètiques) sense lents per tal de detectar els biomarcadors útils per al diagnòstic de la sèpsia en menys de 30 minuts. El diagnòstic precoç és clau per combatre aquesta patologia.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.