La Dra. Olga Luengo, premi al millor pòster del Simposi Internacional en Al·lergologia Molecular ISMA 2017

El pòster tracta sobre el reconeixement per anticossos de proteïnes associades al CCD (responsable d’al·lèrgies com la del cacauet), important per a la correcta interpretació dels resultats i diagnosis.

05/12/2017

La Dra. Olga Luengo, del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha rebut el premi a la millor presentació en pòster al Simposi Internacional en Al·lergologia Molecular ISMA 2017,organitzat per l’Acadèmia Europea d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica (EAACI), celebrat el passat 9 de Novembre a Luxemburg.

El pòster recull la investigació recent en el perfil de sensibilització de la població mediterrània a les proteïnes portadores de determinants carbohidrats de reactivitat encreuada (CCD, de l’anglès Carbohydrate Cross-reactive Determinants), un tipus d’hidrats de carboni parcialment responsables de falsos positius en proves serològiques per al diagnòstic de sensibilització al·lèrgica. L’estudi indica la freqüència en què els pacients presenten anticossos IgE enfront aquestes proteïnes associades als CCD, dada important per a la correcta interpretació i diagnòstic de les anàlisis.

 

El diagnòstic molecular en al·lèrgia

Les tècniques d’al·lèrgia molecular permeten el diagnòstic dels pacients al·lèrgics, diferenciant els que presenten reaccions degudes a una sensibilització genuïna a un al·lergen dels que presenten sensibilitat per fenòmens de reactivitat creuada. A més, permet conèixer els marcadors risc de presentar reaccions al·lèrgiques greus, i posar en marxa mesures de prevenció, induccions de tolerància oral o immunoteràpia específica.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.