La Dra. Olga Luengo, premi al millor pòster del Simposi Internacional en Al·lergologia Molecular ISMA 2017

El pòster tracta sobre el reconeixement per anticossos de proteïnes associades al CCD (responsable d’al·lèrgies com la del cacauet), important per a la correcta interpretació dels resultats i diagnosis.

05/12/2017

La Dra. Olga Luengo, del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha rebut el premi a la millor presentació en pòster al Simposi Internacional en Al·lergologia Molecular ISMA 2017,organitzat per l’Acadèmia Europea d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica (EAACI), celebrat el passat 9 de Novembre a Luxemburg.

El pòster recull la investigació recent en el perfil de sensibilització de la població mediterrània a les proteïnes portadores de determinants carbohidrats de reactivitat encreuada (CCD, de l’anglès Carbohydrate Cross-reactive Determinants), un tipus d’hidrats de carboni parcialment responsables de falsos positius en proves serològiques per al diagnòstic de sensibilització al·lèrgica. L’estudi indica la freqüència en què els pacients presenten anticossos IgE enfront aquestes proteïnes associades als CCD, dada important per a la correcta interpretació i diagnòstic de les anàlisis.

 

El diagnòstic molecular en al·lèrgia

Les tècniques d’al·lèrgia molecular permeten el diagnòstic dels pacients al·lèrgics, diferenciant els que presenten reaccions degudes a una sensibilització genuïna a un al·lergen dels que presenten sensibilitat per fenòmens de reactivitat creuada. A més, permet conèixer els marcadors risc de presentar reaccions al·lèrgiques greus, i posar en marxa mesures de prevenció, induccions de tolerància oral o immunoteràpia específica.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.