La Societat Radiològica d’Amèrica del Nord atorga un premi a un treball de Vall d’Hebron

La Societat Radiològica d’Amèrica del Nord ha atorgat el premi RSNA Travel Award a un treball de la Secció de Radiologia Músculo-Esquelètica de Vall d'Hebron basat en la possibilitat d’anticipar, a través de tècniques de diagnòstic per imatge, quins neurofibromes poden començar a malignitzar i esdevenir neurofibromes borderline o tumors malignes de la vaina dels nervis perifèrics (MPNST) de baix grau.

08/01/2018

El projecte ha estat liderat per la Dra. Rosa Domínguez Oronoz, cap de Secció de Radiologia Músculo-Esquelètica de l'Hospital de Traumatologia Vall d’Hebron i investigadora del grup de recerca en Ressonància Magnètica i Neuroradiologia de l’Institut de Recerca del Vall d’Hebron (VHIR), amb l’ajut de la Dra. Cleofé Romagosa del Departament d’Anatomia Patològica i el Dr. Marc Simó Perdigó del Departament Medicina Nuclear, ambdós de l’Hospital Vall d’Hebron. El projecte ha estat possible gràcies a l'enfocament multidisciplinari degut a la importància del PET-TC i de l'anàlisi d'anatomia patològica en aquests tumors.

Cal destacar que el treball ha estat publicat per la revista Auntminnie, referent en el sector de radiologia. L’article inclou una entrevista a un dels autors del projecte, que és resident de quart any a l’Hospital Vall d’Hebron, el Dr. Joan Albert Prat Matifoll, qui descriu que “segons el nostre punt de vista la combinació entre ressonància magnètica i PET-TAC és essencial per diagnosticar, determinar l’extensió i monitorar l'evolució cap a formes més malignes dels múltiples neurofibromes en aquests pacients”.

Ara cal aconseguir més pacients i seguir monitorant aquells ja inclosos en la recerca, per descriure amb més detall quines són les modalitats d’imatge més sensibles i específiques per detectar canvis malignes i proporcionar tractaments o cirurgies menys agressives en el futur.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.