El gabinet d’infermeria per a la col·locació de catèters endovenosos ecoguiats n’ha col·locat més de mil

La Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va posar en marxa el 2017 un nou equip d’infermeria per a la col·locació de catèters venosos ecoguiats. L’equip està format per infermers experts i entrenats en la col·locació d’aquests catèters.

15/03/2018

La utilització de la tècnica ecoguiada permet visualitzar les venes més profundes, que a la vegada són les més segures per a la col·locació d’un catèter venós. A més, també permet posar el catèter per sobre de l’articulació de l’extremitat superior, sense afectar la mobilitat de l’extremitat i limitant la possibilitat de complicacions. Un fet d’especial rellevància en el cas de pacients crònics. Tot plegat facilita la tasca dels professionals i millora la qualitat de vida dels pacients.

L’equip encarregat de la tècnica ecoguiada està format per quatre professionals d’infermeria, i atén pacients de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron i de l’Hospital General, i, pròximament, també atendrà pacients de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Aquest nou equip d’infermeria per a la col·locació de catèters venosos ecoguiats es tracta del primer especialitzat en pacients pediàtrics a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Com assenyala Raquel Corredor, infermera responsable del projecte integral d’accessos venosos, “és fonamental que el procediment de col·locació del catèter es realitzi amb criteris d’actuació definits i basats en recomanacions de l’evidència científica”.

Aquesta prestació de servei no només es fa en consulta  sinó que s’ofereix també a pacients hospitalitzats. En aquests pacients es realitza la col·locació del catèter a la mateixa habitació, a peu de llit. D’aquesta manera situem el pacient en el centre de les nostres actuacions, minimitzem els riscos i oferim una assistència de qualitat.

 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.