El gabinet d’infermeria per a la col·locació de catèters endovenosos ecoguiats n’ha col·locat més de mil

La Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va posar en marxa el 2017 un nou equip d’infermeria per a la col·locació de catèters venosos ecoguiats. L’equip està format per infermers experts i entrenats en la col·locació d’aquests catèters.

15/03/2018

La utilització de la tècnica ecoguiada permet visualitzar les venes més profundes, que a la vegada són les més segures per a la col·locació d’un catèter venós. A més, també permet posar el catèter per sobre de l’articulació de l’extremitat superior, sense afectar la mobilitat de l’extremitat i limitant la possibilitat de complicacions. Un fet d’especial rellevància en el cas de pacients crònics. Tot plegat facilita la tasca dels professionals i millora la qualitat de vida dels pacients.

L’equip encarregat de la tècnica ecoguiada està format per quatre professionals d’infermeria, i atén pacients de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron i de l’Hospital General, i, pròximament, també atendrà pacients de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Aquest nou equip d’infermeria per a la col·locació de catèters venosos ecoguiats es tracta del primer especialitzat en pacients pediàtrics a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Com assenyala Raquel Corredor, infermera responsable del projecte integral d’accessos venosos, “és fonamental que el procediment de col·locació del catèter es realitzi amb criteris d’actuació definits i basats en recomanacions de l’evidència científica”.

Aquesta prestació de servei no només es fa en consulta  sinó que s’ofereix també a pacients hospitalitzats. En aquests pacients es realitza la col·locació del catèter a la mateixa habitació, a peu de llit. D’aquesta manera situem el pacient en el centre de les nostres actuacions, minimitzem els riscos i oferim una assistència de qualitat.

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.