Exportem la telerehabilitació dels ictus als hospitals de la Santa Creu de Vic i Sant Jaume de Manlleu

El Servei de Rehabilitació conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu assajarà l'ús d'una nova tecnologia de rehabilitació a distància per a persones que han patit un ictus. En l'estudi, que forma part d'un projecte de recerca liderat pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l'empresa Vodafone, hi participen un grup de pacients que estan sent tractats a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic (FHSC) i a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (CHV).

16/03/2018

El sistema de telerehabilitació (Mefacylita) es basa en unes tauletes que porten instal·lades un conjunt d'aplicacions, intuïtives i fàcils d'utilitzar, amb les quals els pacients poden realitzar els exercicis de recuperació motora des del seu domicili. A través de la plataforma, el terapeuta envia de manera personalitzada al pacient els exercicis en format multimèdia (text, foto i/o vídeo). Aquest s'hi connecta des de casa quan vol iniciar la sessió i tots els exercicis que realitza queden gravats en vídeo, de manera que el professional pot supervisar la seva evolució i anar adequant el tractament.

Recuperar-se millor i més còmodament

L'objectiu de l'estudi és demostrar la utilitat d'aquesta tecnologia en la recuperació dels pacients i la seva contribució a millorar-ne els dèficits funcionals (motricitat fina, coordinació manual, patrons de moviment de les extremitats superiors) un cop ja han pogut tornar al domicili. Un aspecte clau si es té en compte que el procés de recuperació sol ser llarg i els afectats poden tenir dificultats per desplaçar-se.

La plataforma de telerehabilitació és un projecte desenvolupat per Vodafone i pel Vall d'Hebron  Institut de Recerca. El programa ja ha estat testejat amb èxit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i, ara, també se'n podran beneficiar els pacients d'Osona gràcies al conveni que el servei territorial de Rehabilitació conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu han establert amb aquest centre per participar en el projecte de recerca.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.