Exportem la telerehabilitació dels ictus als hospitals de la Santa Creu de Vic i Sant Jaume de Manlleu

El Servei de Rehabilitació conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu assajarà l'ús d'una nova tecnologia de rehabilitació a distància per a persones que han patit un ictus. En l'estudi, que forma part d'un projecte de recerca liderat pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l'empresa Vodafone, hi participen un grup de pacients que estan sent tractats a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic (FHSC) i a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (CHV).

16/03/2018

El sistema de telerehabilitació (Mefacylita) es basa en unes tauletes que porten instal·lades un conjunt d'aplicacions, intuïtives i fàcils d'utilitzar, amb les quals els pacients poden realitzar els exercicis de recuperació motora des del seu domicili. A través de la plataforma, el terapeuta envia de manera personalitzada al pacient els exercicis en format multimèdia (text, foto i/o vídeo). Aquest s'hi connecta des de casa quan vol iniciar la sessió i tots els exercicis que realitza queden gravats en vídeo, de manera que el professional pot supervisar la seva evolució i anar adequant el tractament.

Recuperar-se millor i més còmodament

L'objectiu de l'estudi és demostrar la utilitat d'aquesta tecnologia en la recuperació dels pacients i la seva contribució a millorar-ne els dèficits funcionals (motricitat fina, coordinació manual, patrons de moviment de les extremitats superiors) un cop ja han pogut tornar al domicili. Un aspecte clau si es té en compte que el procés de recuperació sol ser llarg i els afectats poden tenir dificultats per desplaçar-se.

La plataforma de telerehabilitació és un projecte desenvolupat per Vodafone i pel Vall d'Hebron  Institut de Recerca. El programa ja ha estat testejat amb èxit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i, ara, també se'n podran beneficiar els pacients d'Osona gràcies al conveni que el servei territorial de Rehabilitació conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu han establert amb aquest centre per participar en el projecte de recerca.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.