Vall d’Hebron i Zona Màgica aposten per la humanització de l’atenció a pacients amb càncer de mama amb activitats lúdiques

Vall d’Hebron i Zona Màgica realitzaran activitats lúdiques per a pacients amb càncer de mama, com a suport afegit al tractament mèdic i la teràpia psicològica. El conveni reafirma l’aposta de Vall d’Hebron per avançar en la humanització del tractament de les pacients. 

18/06/2018

Vall d’Hebron i Zona Màgica realitzaran  activitats lúdiques per a pacients amb càncer de mama, com a suport afegit al tractament mèdic i la teràpia psicològica. El conveni reafirma l’aposta de Vall d’Hebron per avançar en la humanització del tractament de les pacients.

Vall d’Hebron i l’associació Zona Màgica han signat un conveni de col·laboració per introduir a l’Hospital el joc com a mètode per a la humanització de l’atenció de les pacients amb càncer de mama. Gràcies a aquest conveni, l’associació no lucrativa Zona Màgica posarà en marxa un projecte de voluntariat d’un any que, conjuntament amb el Servei d’Oncologia, permetrà millorar el suport emocional a les pacients de càncer de mama a través d’activitats lúdiques grupals. Un dels elements clau serà un espai distès on combatre les pors que sorgeixen amb el diagnòstic de la patologia i afrontar-les fent ús del joc.

Aquest idea neix d’una proposta de la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama de Vall d’Hebron, i Xavier Bará, fundador de l’associació Zona Màgica. Els professionals d’infermeria, els metges i els psicòlegs, juntament amb els animadors de l’associació, coordinaran el projecte. En un futur, es podria ampliar l’àmbit d’acció del projecte a pacients d’altres malalties i fins i tot al personal sanitari. “Volem seguir en la nostra línia de millorar el suport i l’atenció que oferim a les pacients”, comenta el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, Gerent de l’Hospital.

A la signatura del conveni hi van assistir el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, Gerent de l'Hospital; la Sra. Conchita Peña, Coordinadora d'Atenció a la Ciutadania i Treball Social; la Sra. Eunice Blanco, Cap de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania i Treball Social de l'Hospital Infantil i de la Dona; la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia, i el Sr. Xavier Bará, fundador de l’associació Zona Màgica.

Aquesta associació va ser fundada el 2011 per Xavier Bará a Sant Pere de Vilamajor, amb l’objectiu de donar suport al creixement personal i la superació de desafiaments emocionals a través d’activitats lúdiques. Després que diagnostiquessin càncer de mama a una companya de feina, “vaig decidir fer una acció per a recollir ajudes, a través del que feia ella: la Trobada de Gegantes més gran de Catalunya”, detalla. Els beneficis van anar destinats a la recerca. Una altra activitat va ser acollir una xerrada de la Dra. Cristina Saura, qui va ser el primer contacte entre l’associació i l’Hospital.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.