Vall d’Hebron i Zona Màgica aposten per la humanització de l’atenció a pacients amb càncer de mama amb activitats lúdiques

Vall d’Hebron i Zona Màgica realitzaran activitats lúdiques per a pacients amb càncer de mama, com a suport afegit al tractament mèdic i la teràpia psicològica. El conveni reafirma l’aposta de Vall d’Hebron per avançar en la humanització del tractament de les pacients. 

18/06/2018

Vall d’Hebron i Zona Màgica realitzaran  activitats lúdiques per a pacients amb càncer de mama, com a suport afegit al tractament mèdic i la teràpia psicològica. El conveni reafirma l’aposta de Vall d’Hebron per avançar en la humanització del tractament de les pacients.

Vall d’Hebron i l’associació Zona Màgica han signat un conveni de col·laboració per introduir a l’Hospital el joc com a mètode per a la humanització de l’atenció de les pacients amb càncer de mama. Gràcies a aquest conveni, l’associació no lucrativa Zona Màgica posarà en marxa un projecte de voluntariat d’un any que, conjuntament amb el Servei d’Oncologia, permetrà millorar el suport emocional a les pacients de càncer de mama a través d’activitats lúdiques grupals. Un dels elements clau serà un espai distès on combatre les pors que sorgeixen amb el diagnòstic de la patologia i afrontar-les fent ús del joc.

Aquest idea neix d’una proposta de la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama de Vall d’Hebron, i Xavier Bará, fundador de l’associació Zona Màgica. Els professionals d’infermeria, els metges i els psicòlegs, juntament amb els animadors de l’associació, coordinaran el projecte. En un futur, es podria ampliar l’àmbit d’acció del projecte a pacients d’altres malalties i fins i tot al personal sanitari. “Volem seguir en la nostra línia de millorar el suport i l’atenció que oferim a les pacients”, comenta el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, Gerent de l’Hospital.

A la signatura del conveni hi van assistir el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, Gerent de l'Hospital; la Sra. Conchita Peña, Coordinadora d'Atenció a la Ciutadania i Treball Social; la Sra. Eunice Blanco, Cap de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania i Treball Social de l'Hospital Infantil i de la Dona; la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia, i el Sr. Xavier Bará, fundador de l’associació Zona Màgica.

Aquesta associació va ser fundada el 2011 per Xavier Bará a Sant Pere de Vilamajor, amb l’objectiu de donar suport al creixement personal i la superació de desafiaments emocionals a través d’activitats lúdiques. Després que diagnostiquessin càncer de mama a una companya de feina, “vaig decidir fer una acció per a recollir ajudes, a través del que feia ella: la Trobada de Gegantes més gran de Catalunya”, detalla. Els beneficis van anar destinats a la recerca. Una altra activitat va ser acollir una xerrada de la Dra. Cristina Saura, qui va ser el primer contacte entre l’associació i l’Hospital.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.