Finalitza la 14ª edició del Màster en Endoscòpia Ginecològica

El Servei de Ginecologia de Vall d’Hebron i la Universitat Autònoma de Barcelona han organitzat la 14ª edició del Màster en Endoscòpia Ginecològica.

24/06/2018

El passat 22 de juny va finalitzar el Màster en Endoscòpia Ginecològica que imparteix la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest màster està dirigit pel Dr. Antonio Gil Moreno, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i l’imparteixen un total de 28 professors.

Aproximadament 135 alumnes tant d’àmbit nacional com internacional han realitzat aquest màster, que té l’objectiu de formar especialistes en obstetrícia i ginecologia en les tècniques actuals d’endoscòpia robòtica, laparoscòpia i histeroscòpia. En els 10 mesos de durada s’han dut a terme activitats pràctiques quirúrgiques a Vall d’Hebron, formació teòrica complementària a l’activitat pràctica, i activitats experimentals on cada alumne ha realitzat cirurgia animal i un curs específic de nusos en endoscòpia.

L’aplicació de les tècniques endoscòpiques en determinats procediments ginecològics fa aconsellable que aquests coneixements s’adquireixin en un centre hospitalari amb un alt grau d’especialització. En aquest sentit, l’elevat volum assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron permet oferir la possibilitat de formació pràctica en totes les tècniques. 

El màster, amb una durada de 10 mesos, està acreditat amb 60 crèdits ECTS repartits en 10 mòduls d’una setmana cada un d’ells. L’últim mòdul realitzat la passada setmana va comptar, com ja és habitual, amb la presència del professor Dr. Javier Magrina, cap de Ginecologia de la Clínica Mayo de Scottdale (Arizona, Estats Units).

 

La introducció de noves tècniques en ginecologia

La introducció de l’endoscòpia en ginecologia va suposar un avanç significatiu en el diagnòstic. No obstant, en un primer moment, la laparoscòpia va ser considerada com un altre procés quirúrgic, escollida per realitzar el mateix procediment que realitzaven les tècniques convencionals. Però, en realitat, presenta molts avantatges tant per a la pacient com per al sistema sanitari, i això ha fet que s’hagi convertit en un instrument imprescindible tant en el diagnòstic com en el tractament.

La introducció de la histeroscòpia va suposar també un gran avanç en el diagnòstic, a més d’oferir la possibilitat d’efectuar procediments quirúrgics d’una manera mínimament invasiva. I la robòtica, que s’ha incorporat recentment als hospitals, suposa un gran avanç, ja que permet millorar la tècnica quirúrgica, i amb això augmentar la seguretat del pacient.

 

Actualització en tumors ovàrics malignes

Tanmateix, recentment va tenir lloc la “2a Jornada de Càncer d’Ovari: Actualització en Tumors Ovàrics Malignes”, organitzada per la Unitat de Ginecologia Oncològica del Servei de Ginecologia de l’Hospital Vall d’Hebron. Més de 120 especialistes en ginecologia oncològica, oncologia mèdica i metges de família, entre altres, hi van assistir per conèixer el maneig diagnòstic dels tumors malignes, el tractament mèdic i quirúrgic dels tumors, i el maneig de les recurrències.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.