Finalitza la 14ª edició del Màster en Endoscòpia Ginecològica

El Servei de Ginecologia de Vall d’Hebron i la Universitat Autònoma de Barcelona han organitzat la 14ª edició del Màster en Endoscòpia Ginecològica.

24/06/2018

El passat 22 de juny va finalitzar el Màster en Endoscòpia Ginecològica que imparteix la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest màster està dirigit pel Dr. Antonio Gil Moreno, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i l’imparteixen un total de 28 professors.

Aproximadament 135 alumnes tant d’àmbit nacional com internacional han realitzat aquest màster, que té l’objectiu de formar especialistes en obstetrícia i ginecologia en les tècniques actuals d’endoscòpia robòtica, laparoscòpia i histeroscòpia. En els 10 mesos de durada s’han dut a terme activitats pràctiques quirúrgiques a Vall d’Hebron, formació teòrica complementària a l’activitat pràctica, i activitats experimentals on cada alumne ha realitzat cirurgia animal i un curs específic de nusos en endoscòpia.

L’aplicació de les tècniques endoscòpiques en determinats procediments ginecològics fa aconsellable que aquests coneixements s’adquireixin en un centre hospitalari amb un alt grau d’especialització. En aquest sentit, l’elevat volum assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron permet oferir la possibilitat de formació pràctica en totes les tècniques. 

El màster, amb una durada de 10 mesos, està acreditat amb 60 crèdits ECTS repartits en 10 mòduls d’una setmana cada un d’ells. L’últim mòdul realitzat la passada setmana va comptar, com ja és habitual, amb la presència del professor Dr. Javier Magrina, cap de Ginecologia de la Clínica Mayo de Scottdale (Arizona, Estats Units).

 

La introducció de noves tècniques en ginecologia

La introducció de l’endoscòpia en ginecologia va suposar un avanç significatiu en el diagnòstic. No obstant, en un primer moment, la laparoscòpia va ser considerada com un altre procés quirúrgic, escollida per realitzar el mateix procediment que realitzaven les tècniques convencionals. Però, en realitat, presenta molts avantatges tant per a la pacient com per al sistema sanitari, i això ha fet que s’hagi convertit en un instrument imprescindible tant en el diagnòstic com en el tractament.

La introducció de la histeroscòpia va suposar també un gran avanç en el diagnòstic, a més d’oferir la possibilitat d’efectuar procediments quirúrgics d’una manera mínimament invasiva. I la robòtica, que s’ha incorporat recentment als hospitals, suposa un gran avanç, ja que permet millorar la tècnica quirúrgica, i amb això augmentar la seguretat del pacient.

 

Actualització en tumors ovàrics malignes

Tanmateix, recentment va tenir lloc la “2a Jornada de Càncer d’Ovari: Actualització en Tumors Ovàrics Malignes”, organitzada per la Unitat de Ginecologia Oncològica del Servei de Ginecologia de l’Hospital Vall d’Hebron. Més de 120 especialistes en ginecologia oncològica, oncologia mèdica i metges de família, entre altres, hi van assistir per conèixer el maneig diagnòstic dels tumors malignes, el tractament mèdic i quirúrgic dels tumors, i el maneig de les recurrències.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.