Acollim per primera vegada el Curs d’Epilèpsia per a Residents de Neurologia de la SEN

La 19a edició del Curs del Grup d’Estudi d’Epilèpsia per a Residents de Neurologia de la SEN (Societat Espanyola de Neurologia) s’ha celebrat a Vall d’Hebron. És la primera vegada que aquest curs se celebra en un centre sanitari. 

16/04/2019

L’Hospital Vall d’Hebron ha acollit la XIX edició del Curs d’Epilèpsia per a Residents de Neurologia de la SEN. Aquesta ha estat la primera edició que s’ha celebrat en un centre sanitari. 

L’epilèpsia és un trastorn del sistema nerviós central que altera l’activitat cerebral. Els pacients sofreixen convulsions, conductes o sensacions inusuals. Fins i tot poden perdre la consciència. Com explica el Dr. Manuel Toledo, neuròleg de la Unitat d’Epilèpsia del Servei de Neurologia, “es calcula que hi ha 50 milions de persones a tot el món afectades per epilèpsia. Unes 40.000 persones a l’Estat i aproximadament 6.000 persones a Catalunya“.

El curs ha servit perquè els residents “assenteixin els conceptes bàsics de l’epilèpsia, tinguin presents quins són els temes d’actualitat clínica més rellevants i, per tant, ampliïn els seus coneixements sobre aquesta patologia”, remarca el Dr. Manuel Toledo. S’han tractat temes com el diagnòstic inicial de l’epilèpsia, el tractament quirúrgic, els trastorns psiquiàtrics associats o el tractament de l’epilèpsia en la dona fèrtil i gestant. 

El curs va comptar amb ponents com el Dr. Manuel Toledo; el Dr. Estevo Santamarina, neuròleg de la Unitat d’Epilèpsia, i la Dra. Silvana Sarria, neurorradiòloga de la Unitat de Ressonància Magnètica del Servei de Radiologia. “Al curs van poder assistir tots aquells residents de tercer o quart any de l’especialitat de neurologia. La convocatòria ha estat un èxit i han assistit 93 residents de tota Espanya”, destaca el Dr. Manuel Toledo. 

Vall d´Hebron és un hospital de referència per al diagnòstic sindròmic i genètic de les epilèpsies en l’edat pediàtrica. Així mateix, en els pacients adults s’ha convertit en un centre de prestigi mundial en el diagnòstic precoç de les crisis epilèptiques, l’status epilepticus i el desenvolupament de fàrmacs antiepilèptics d’última generació.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.