Acollim per primera vegada el Curs d’Epilèpsia per a Residents de Neurologia de la SEN

La 19a edició del Curs del Grup d’Estudi d’Epilèpsia per a Residents de Neurologia de la SEN (Societat Espanyola de Neurologia) s’ha celebrat a Vall d’Hebron. És la primera vegada que aquest curs se celebra en un centre sanitari. 

16/04/2019

L’Hospital Vall d’Hebron ha acollit la XIX edició del Curs d’Epilèpsia per a Residents de Neurologia de la SEN. Aquesta ha estat la primera edició que s’ha celebrat en un centre sanitari. 

L’epilèpsia és un trastorn del sistema nerviós central que altera l’activitat cerebral. Els pacients sofreixen convulsions, conductes o sensacions inusuals. Fins i tot poden perdre la consciència. Com explica el Dr. Manuel Toledo, neuròleg de la Unitat d’Epilèpsia del Servei de Neurologia, “es calcula que hi ha 50 milions de persones a tot el món afectades per epilèpsia. Unes 40.000 persones a l’Estat i aproximadament 6.000 persones a Catalunya“.

El curs ha servit perquè els residents “assenteixin els conceptes bàsics de l’epilèpsia, tinguin presents quins són els temes d’actualitat clínica més rellevants i, per tant, ampliïn els seus coneixements sobre aquesta patologia”, remarca el Dr. Manuel Toledo. S’han tractat temes com el diagnòstic inicial de l’epilèpsia, el tractament quirúrgic, els trastorns psiquiàtrics associats o el tractament de l’epilèpsia en la dona fèrtil i gestant. 

El curs va comptar amb ponents com el Dr. Manuel Toledo; el Dr. Estevo Santamarina, neuròleg de la Unitat d’Epilèpsia, i la Dra. Silvana Sarria, neurorradiòloga de la Unitat de Ressonància Magnètica del Servei de Radiologia. “Al curs van poder assistir tots aquells residents de tercer o quart any de l’especialitat de neurologia. La convocatòria ha estat un èxit i han assistit 93 residents de tota Espanya”, destaca el Dr. Manuel Toledo. 

Vall d´Hebron és un hospital de referència per al diagnòstic sindròmic i genètic de les epilèpsies en l’edat pediàtrica. Així mateix, en els pacients adults s’ha convertit en un centre de prestigi mundial en el diagnòstic precoç de les crisis epilèptiques, l’status epilepticus i el desenvolupament de fàrmacs antiepilèptics d’última generació.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.